Mainos

Metro ei kulje Lauttasaaren itäpuolella sunnuntainakaan – huoltotyöt sujuvat aikataulun mukaisesti

3:46
Katso video: MTV pääsi seuraamaan uudella maetoasemalla järjestettyä valmiusharjoitusta!

Helsingin metroliikenteen Lauttasaaresta itään sulkeneet asetinlaitteen vaihtotyöt sujuvat aikataulun mukaisesti. Radalla tehdään tänään koeajoja.

Metroliikennettä korvataan viikonlopun ajan raitiovaunuilla ja busseilla. Korvaajia ovat 99-numeroiset bussit, raitiovaunu 11 sekä bussit 147N, 20X ja 21X.

Korvaava bussiliikenne on kulkenut aikataulujen mukaisesti, mutta bussit ovat odotettuun tapaan ruuhkautuneet, kerrotaan Helsingin seudun liikenteestä (HSL).

– Käytännössä kaikki linjat ovat ymmärrettävistä syistä kulkeneet hyvin täynnä. Totta kai kun porukkaa vedetään tuolta metroverkosta maan päälle busseihin, niin kyllähän ne täyteen tietysti tulevat, sanoo HSL:n viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen.

Kannattaa miettiä vaihtoehtoja

Erityisen täynnä on ollut linja 147N. Tolmusen tiedossa ei kuitenkaan ole, että matkustajia olisi jäänyt pysäkille liian täynnä olleiden bussien vuoksi. Silti hän kehottaa matkustajia myös miettimään vaihtoehtoja.

– Idän suuntaan toimii tietysti muutakin liikennettä kuin korvaavat bussit, kaikki muu liikenne on toiminnassa ihan normaalisti. Sitäkin kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää.

Korvaavat bussit kulkevat viiden minuutin vuorovälein noin puoli yhdeksään asti illalla. Sen jälkeen bussit kulkevat 10 minuutin välein, kunnes liikenne päättyy hieman ennen puoltayötä.

Katkoksen aikana lännessä metro liikennöi viiden minuutin vuorovälillä Lauttasaaren ja Matinkylän välillä. Metron tavallisen liikennöinnin on määrä jatkua maanantaiaamuna normaalin aikataulun mukaisesti. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja