Mainos

Meteorologi Aleksi Jokela loppukesän harvinaisista hellelukemista: Nyt kannattaa nauttia!

3:53
Katso videolta koko pitkän ajan sääennuste – lämpöä piisaa vielä syyskuussakin!

Loppukesän ajankohtaan nähden erittäin lämmin sää jatkuu aina maanantaihin asti. Tämänhetkisissä ennusteissa vielä maanantaille on ennustettu jopa reilun 26 asteen lämpötiloja.

MTV:n meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että loppukesää ajatellen Suomessa vallitsevat nyt harvinaiset lämpötilat. Maanantaina lämpötilat ovat Lapissakin yli 20 astetta.

– Mittaushistorian kuumin syyskuun lämpötila mitattiin 6.9.1961. Tuolloin mitattiin 28,8 asteen lämpötila. Maanantaita koskevat aiemmat ennusteet olisivat hätyytelleet jopa tätä ennätystä, mutta nyt arvio on pienentynyt asteella, Jokela kertoo.

Jokela kehottaa nauttimaan kuumasta säästä nyt, sillä maanantain jälkeen tapahtuu käänne, jonka myötä palataan ajankohdan keskilämpötiloihin, eli noin 15-20 asteen lukemiin. Pohjoisessa liikutaan ensi viikolla yleisesti 10-15 asteen vaiheilla.

– Maanantai alkaa poutaisena, mutta sitten lännestä saapuvat sateet työntävät lämpimän ilmamassan Venäjälle. Todennäköisesti tämän kesän helteet ovat sitten siinä.

Maanantain jälkeen luvassa onkin runsaasti syksyisempiä sateita.

Jokela kuitenkin kertoo, että vielä syyskuun puolivälissä voi tulla uusi lämpöaalto, joka ei kuitenkaan ole aivan niin lämmin kuin nyt hellivä lämpö.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja