Raikkaan sään ystäville luvassa todellista herkkua maanantain vaatimatonta hellehönkäystä lukuunottamatta: Heinäkuun alku keskimääräistä viileämpää

Etelä- ja Keski-Euroopassa hikoillaan ennätyshelteiden kourissa, mutta Suomessa sadaan lähiviikot nauttia raikkaan viileistä keleistä.

Eilen Ranskassa mitattiin ennätysmäisen tuskainen 45,9 asteen kuumuuslukema. Kuuma sää jatkaa ihmisten paahtamista vielä tänäänkin Ranskan ja Espanjan seuduilla.

Hiljalleen Keski-Euroopan kuuma ilmamassa siirtyy kuitenkin itään ja ilma viilenee hieman viikonlopun ja alkuviikon aikana, joskin sää jatkuu edelleenkin hyvin lämpimänä.

Suomessa epävakaista ja viileää lähiviikot

Kuumaa ilmaa vieroksuvien ei tarvitse olla hädissään Suomessa.

Forecan meteorologi Anna Latvala kertoo MTV Uutisille, että Ranskan helteet eivät Suomeen asti juurikaan yllä.

– Maanantain ja sunnuntain vastaisena yönä lämmin ilmamassa tosin saattaa hipaista Suomen eteläosaa ja maan kaakkoisosassa saattaa esiintyä maanantaina paikallisia helteitä.

Tähän hellehönkäykset ovat Suomen osalta sitten jäämässäkin ainakin pariksi viikoksi. Heinäkuun alun osalta Suomen sää on nimittäin epävakaista sekä pilvistä ja kuurosateita saattaa paikoitellen esiintyä. 

– Suomi kuuluu matalapaineen alueeseen ja heinäkuun puoliväliin asti ennusteet lupaavat keskimääräistä viileämpää säätä, Latvala toteaa.

Huomenna lämpötila on maan eteläosassa 20 astetta. Maan keskiosassa lämpötila on 15-20 astetta ja pohjoisessa 10-15 astetta.

Myös maanantaina lämpötilat ovat liikkuvat samankaltaisissa lukemissa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja