Mainos

Metalliliiton Aalto: Emme hyväksy työehtojen heikennyksiä

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto toisti liittovaltuuston kokouksessa, että liitto ei ole valmis työehtojen heikennyksiin keskusjärjestöjen välisissä työmarkkinaneuvotteluissa.

Hallituksen niin sanotun pakkolakipaketin ongelmallisimpana osana Metalliliitto pitää puuttumista työehtosopimusosapuolten sopimusvapauteen. Pakkolait tulevat voimaan, jos työmarkkinajärjestöt eivät pääse sopuun kipailukykyä riittävästi parantavista toimista.

- Nykyisen lainsäädäntömme perusajatus on se, että sillä turvataan työntekijöiden vähimmäisturva. Nyt hallitus ajaa lakeja, joilla määritellään maksimitaso edellä mainituissa asioissa, sanoi Aalto puheessaan valtuustolle.

Aalto sanoi, että Metalliliitto ei voi hyväksyä selvitysmies Harri Hietalan esitykseen sisältyvää vaihtoehtoa, jossa paikallisessa sopimisessa voitaisiin mennä alle työehtosopimusten minimitason.

Aallon mukaan paikallinen sopiminen ei ole nykyisin juuri alan työnantajia kiinnostanut.

- Viimeisimmät palkankorotukset Metallin työpaikoilla on toteutettu niin, että vain seitsemässä prosentissa työpaikoista tehtiin paikallinen ratkaisu, sanoo Aalto.

SAK on asettanut keskusjärjestöjen kilpailukykyneuvottelujen takarajaksi 7. joulukuuta. Seuraava tapaaminen on huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.