Metallica lahjoittaa kahdelle suomalaisjärjestölle jättisummat

Metallica täytti Oulunkylän vuonna 1993 1:36
Katso myös: Tältä näytti MTV:n raportti Metallican keikasta Suomessa 31 vuotta sitten.

Metallica teki jälleen lahjoituksen suomalaisten järjestöjen hyväksi.

Viikonloppuna Suomessa kahteen otteeseen konsertoinut Metallica-yhtye lahjoittaa kiertuesponsorinsa Iveco Groupin tuella 80 000 euroa sekä Ensi- ja turvakotien liitolle että Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:lle. Asia käy ilmi Metallican All Within My Hands -hyväntekeväisyysjärjestön verkkosivuilta sekä Ensi- ja turvakotien liiton ja Hope ry:n tiedotteista. 

Lahjoitus on osa yhtyeen #MetallicaGivesBack Helsinki -kampanjaa.

– Lahjoitus on meille erittäin merkittävä. ETKL ja sen 31 jäsenyhdistystä auttavat lähes 22 000 henkilöä vuosittain. Lisäksi ryhmissä ja kohtaamispaikoissa oli 26 000 kohtaamista. Apua hakevien määrä on kasvanut merkittävästi eli noin neljänneksellä viime vuosina. Tämä johtuu siitä, että päihteiden käyttö, lähisuhdeväkivalta, vanhemmuuden haasteet ja mielenterveysongelmat ovat havaintojemme mukaan lisääntyneet lapsiperheissä viime vuosien aikana, sanoo Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä tiedotteessa.

Hope ry: kertoo tiedotteessaan, että lahjoitus tullaan käyttämään vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemiseen. 

– Olemme Hopessa todella iloisia, että Metallica ja All Within My Hands -säätiö yhdessä Iveco Groupin kanssa näkevät tekemämme työn arvon ja haluavat osoittaa sille tukea. Lahjoituksen avulla voimme tarjota sadoille vähävaraisten perheiden lapsille mahdollisuuden harrastaa. Tällainen korkean profiilin lahjoitus on myös mukava piristysruiske Hope ry:n vapaaehtoisille ympäri Suomea; se osoittaa, että heidän vapaaehtoistyönsä arvo tunnistetaan jopa kansainvälisillä areenoilla, Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila toteaa järjestön tiedotteessa.

Metallica lahjoitti hiljattain myös muun muassa kahdelle Münchenissa toimivalle järjestölle saman summan kuin suomalaisjärjestöille.

Vuonna 2018 Metallica lahjoitti Suomen-konserttinsa yhteydessä 25 000 euroa Hurstin valinnalle eli Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle. 

– Sanoivat, että teemme todella arvokasta ja hienoa työtä. Antoivat hyvää palautetta. Kyllä siinä meikäläiselläkin vaan kyynel tuli silmään, Heikki Hursti kertoi MTV Uutisille vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat