Mestis-pomoilla ylimääräinen kokous koskien SM-liigan toimintaa – MTV Urheilun tiedot: Kutsujana yllättävä seura

Jääkiekon Mestiksen seurajohtajat palaveeraavat ensi viikolla ylimääräisessä kokouksessa. 

MTV Urheilun tietojen mukaan ensi viikon torstaina järjestettävän ylimääräisen kokouksen aiheina ovat suomalaisen jääkiekon nykyiset sarjamallit ja kollektiivinen vetoomus Kilpailu- ja kuluttajavirastolle koskien Liigan toimintaa. 

Mahdollisen vetoomuksen tarkoituksena on selvittää, täyttääkö Liigan nykymalli määräävän markkina-aseman väärinkäytön tai kartellin piirteet.

Ensi kaudeksi SM-liigalisenssiä ovat hakeneet TUTO Hockey ja Kiekko-Espoo. SM-liigaan noustakseen Mestis-seuran on lunastettava liigaosake, jonka hinnaksi Liiga on määrittänyt turkulaiselle TUTOlle 3,6 miljoonaa euroa.   

Helsingin Jokereille, joka aiemmin kertoi tavoittelevansa Liiga-nousua syksylle 2025, hinnaksi ilmoitettiin 3,8 miljoonaa euroa. Jokerit ilmoitti viime viikolla, ettei aio pyrkiä Liigaan kaudeksi 2025–26 nykyehdoin. 

MTV Urheilun tietojen mukaan ylimääräisen kokouskutsun takana on Mestiksen tamperelaisseura Koovee, joka ei siis ole juuri tällä hetkellä mukana liiganousuehdokkaista puhuttaessa. 

SM-liigan nykyjärjestelmän mahdollinen kilpailulain vastaisuus on ollut isosti tapetilla viime aikoina. TUTOsta kerrottiin viime viikolla MTV Urheilulle, että seuraa prosessissa auttanut asiantuntijaryhmä on varoittanut sudenkuopasta. 

Tilanteesta älähti tänään torstaina myös pelaajayhdistys SJRY, joka on esittänyt, että uutta sarjajärjestelmää koskevat neuvottelut käytäisiin pelaajien, Jääkiekkoliiton ja Liigan välillä. 

Mestis-pomojen ylimääräisestä kokouksesta kertoi ensimmäisenä Sanoma

Kiekkoraati: SM-liigan laajenemista peittää epäselvyys – mihin osakkeen hinta perustuu? 10:12
Kiekkoraati: SM-liigan laajenemista peittää epäselvyys – mihin osakkeen hinta perustuu?

 

Lue myös:

    Uusimmat