Pelaajayhdistys uhkaa SM-liigaa oikeustoimilla: "Jos tähän ei yhteistyössä päästä"

Liigaviikko: Pelaajayhdistys astui esiin – vaatii muutosta sarjajärjestelmään 4:26
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen otti tuoreeltaan kantaa Pelaajayhdistyksen ulostuloon Liigaviikko-ohjelmassa.

Suomen Jääkiekkoilijat ry vaatii kotimaan sarjajärjestelmän perusteellista uudistamista. Pelaajayhdistyksen mukaan Suomeen tarvitaan kaksi elinvoimaista ammattilaissarjaa.

SJRY kertoo torstaina julkaisemassaan tiedotteessa, että sen näkemyksen mukaan kahteen ylimpään sarjaan mahtuisi yhteensä 20–24 joukkuetta.

SM-liigan ja Mestiksen välisen kuilun kaventaminen on ollut esillä viime kesästä lähtien. Lokakuussa Liiga avasi pitkän keskustelun jälkeen nousumahdollisuuden keväästä 2025 alkaen, mutta samalla yli 3,6 miljoonan euron osakemaksu on herättänyt väitteitä jopa kilpailulain vastaisesta toiminnasta.

Pelaajayhdistys huomauttaa, että suomalaista huippukiekkoa määrittelevä yhteistyösopimus umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi. SJRY haluaa päästä mukaan vaikuttamaan seuraavan sopimuksen sisältöön.

– Olemme esittäneet kolmikantaisten ja yhdenvertaisten neuvottelujen aloittamista, jossa mukana ovat Pelaajayhdistys, Liiga ja Jääkiekkoliitto. Yksi taho ei voi päättää näin tärkeistä muutoksista, vaan päätöksiä tehdään yhdessä, yhdistys toteaa.

Pelaajayhdistys on selvittänyt asiantuntijoiden näkemystä SM-liigaan kohdistuneisiin epäilyksiin määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.

– Näemme nyt ensiarvoisen tärkeänä, että ryhdymme pikaisesti toimiin sellaisen sarjajärjestelmän luomiseksi, joka ei jätä mitään epäilyksiä toiminnan lainvastaisuudelle. Jos tähän ei yhteistyössä päästä, on Pelaajayhdistyksen ryhdyttävä oikeudellisiin toimiin, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat