Mestarin huikea paluu! Marc Marquez ajoi MotoGP-voittoon yli vuoden tauon jälkeen

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan espanjalainen supertähti Marc Marquez palasi sunnuntaina Saksan GP:ssä voittojen tielle pitkän loukkaantumiskierteensä jälkeen.

Viime vuoden heinäkuussa Marquez loukkasi kätensä kaatumisessa Jerezin radalla. Vamman takia Marquez joutui pitkälle sairauslomalle, mikä piti 28-vuotiaan espanjalaisen sivussa kisoista koko viime kauden sekä kaksi ensimmäistä osakilpailua kuluvalta kaudelta.

Sunnuntaina kisaan Hondallaan viidennestä ruudusta startannut Marquez oli jälleen Sachsenringillä huipputasolla. Hän nappasi kyseiseltä radalta peräti 11. peräkkäisen voittonsa. Voitoista kahdeksan viimeisintä on MotoGP-luokassa. Suoritus on yhden päässä ennätyksestä, sillä MM-sarjan kuninkuusluokassa yhdeksään voittoon samalla radalla on pystynyt Italian Giacomo Agostini. Legendaarinen "Ago" voitti Suomen MM-osakilpailun Imatralla peräkkäin vuosina 1965-1973.

Sunnuntain kisassa toiseksi sijoittui Portugalin Miguel Oliveira ja kuluvan kauden pistekärki Ranskan Fabio Quartararo oli kolmas. Viimeksi Marquez juhli kisan voittoa kauden 2019 Valencian päätösosakilpailussa. Tuolloin hän juhli kisan voiton lisäksi myös kuudetta MotoGP-mestaruuttaan.