Käsittämätön tilasto: Marc Marquez ajoi kymmenettä kertaa peräkkäin Saksan osakilpailun voittoon

Hondan Marc Marquez voitti jälleen Saksan MotoGP-kilpailun.

Vuonna 2010 alkanut Marc Marquezin voittoputki Saksan osakilpailuissa ei päättynyt vieläkään. Marquez otti kilpailun komentoonsa heti avauskierroksista lähtien ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä kymmenettä kertaa putkeen.

Voittoon ajamista helpotti kakkosruudusta kisaan lähteneen Fabio Quartararon kaatuminen toisella kierroksella.

Kakkoseksi ylsi viikko sitten voittanut Yamahan Maverick Vinales ja kolmanneksi LCR Hondan Cal Crutchlow. Eroa Marquezin ja Vinalesin välillä oli yli neljä sekuntia.

Voitto oli vasta 26-vuotiaalle Marquezille 49. MotoGP-luokassa ja yhteensä 75. kaikissa luokissa.

Viikonloppu oli muutenkin täydellinen Marquezin perheelle, sillä Moto2-luokassa voittoa ja paalupaikkaa juhli Marcin pikkuveli Alex Marquez.

Marquez johtaa MM-sarjaa nyt jo 58 pisteen erolla Andrea Doviziosoon.

Tallien MM-sarjaa ei kuitenkaan johda Honda, vaan Ducati. Dovizioso ja Danilo Petrucci ovat keränneet Ducatille yhteensä 248 pistettä kun taas Marquez ja Jorge Lorenzo Hondalle 210 pistettä. Lorenzo ei pystynyt lainkaan osallistumaan Saksan viikonloppuun selkävamman vuoksi.

MotoGP jää noin kuukauden mittaiselle kesätauolle. Seuraava osakilpailu ajetaan 2.-4. elokuuta Tshekin Brnossa.

Katso Saksan MotoGP-kilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).