Mestarikapteeni otti yleisönsä Kouvolassa – "Ei tarvinnut paljoa itse maalien eteen tehdä"

KooKoo tekee 2-1 maalin 1:11
Heikki Liedes kuritti SaiPaa lauantaina kahdesti.

Jääkiekkoliigan kauden Kouvolan avauksessa tarjoiltiin 2  852 katsojalle mestareita molemmilla puolilla. Lukon mestarivalmentaja Pekka Virran komentoonsa ottama SaiPa ei saanut KooKoosta viikonlopun toista voittoa, kun mestarijoukkueen kapteeni Heikki Liedes viimeisteli kaksi maalia.

Laitahyökkääjä Liedes, 28, vauhditti KooKoon kotivoittoon lukemin 3–1. Kaikilla kolmella edelliskaudella vain kuudesti viimeistellyt Liedes teki maalinsa pelin puolivälissä ylivoimalla ja takatolpalta poikittaissyötöstä alle kolmen minuutin välein.

– En päässyt Raumalla pelaamaan ylivoimaa mestarijoukkueessa, mutta se olikin niin ylivoimainen joukkue kokonaisuudessaan. Nyt tuli niin hyviä tarjoiluja, erityisesti taikuri Joose Antoselta, ettei tarvinnut paljoa itse maalien eteen tehdä, Liedes naureskeli.

Liedes teki liigauransa ainoa hattutemppunsa Kouvolassa, Lukon pelaajana muutamaa kuukautta vaille neljä vuotta sitten. HPK-kasvatilla on takanaan vain yksi edes kymmenen maalin liigakausi. Liedeksen pelipaita huutokaupattiin ottelun jälkeen 300 eurolla.

– KooKoo pääsi Liedeksen toisella maalilla rennompaan tunnelmaan. Nyt ei kuitenkaan ole aika kivittää ketään. Projekti on alussa ja moni pelaaja on ensimmäisiä otteluita nykyisessä roolissaan, painotti SaiPa-luotsi Virta.


Lue myös:

    Uusimmat