Messutalojen hinnoissa hulppeat erot: kallein lähellä miljoonaa, halvin reilut satatuhatta

Oma kuntosali, asuntomessujen yleisöäänestyksen voitto, liki 240 neliötä asuintilaa. Ja hintaa liki 900 000 euroa. Tällainen on tämän vuosikymmenen kallein myynnissä oleva asuntomessutalo.

Asuntomessut tunnetaan hulppeista taloista ja näyttävistä sisustusratkaisuista. Komea rakentaminen myös maksaa ja osa asunnoista lähtee nopeasti uudelleen myyntiin.

MTV Uutiset selvitti, millä hinnalla saisi omakseen tällä vuosikymmenellä rakennetun asuntomessutalon. Vertailun tiedot kerättiin etuovi.comin ilmoituksista heinäkuun 2015 alussa.

Selvästi kallein myynnissä ollut messutalo löytyy Tampereen Vuoreksesta, missä järjestettiin asuntomessut vuonna 2012. Messujen voittajatalo Villa Ilo on myynnissä arvotalon hintaan: 895 000 euroa.

Näin vertailu tehtiin

  • Asuntojen hinnat kerättiin etuovi.com-sivulta 2.7.2015
  • Vertailuun otettiin vain omistusasunnot
  • Vertailuaikana myynnissä oli 23 asuntoa
  • Kymmenestä kalleimmasta asunnosta neljä on kerrostaloasuntoja

Mitä rahalla sitten saa? Muun muassa kuntosalin, hulppean olohuoneen ja kolme kylpyhuonetta. Messuesittelyssä talon huoneluvuksi on merkattu kuusi ja pinta-alaksi 237 neliötä.

Keittiössäkin riittää varusteita. Myynti-ilmoituksen mukaan pakettiin kuuluu viinikaappi, jääviileäkaappi, pakastekaappi, mikroaaltouuni grillillä, kaasuliesi, keraaminen liesi, uuni ja integroitu kahvinkeitin.

Talossa on Tampereen asuntomessuista alkaen asunut sama omistaja. Jenni Ahola kertoo, että hän myös suunnitteli asunnon sisustuksen suurilta osin. Nyt on kuitenkin tullut aika muuttaa. 

– Jään kaipaamaan talon toimivuutta. Siinä on paljon hyvin suunniteltuja yksityiskohtia, Ahola kertoo.

Aholan mukaan myös Vuoreksen messualue on hyvä paikka asua. 

– Nykyään alueella on hyvät kauppapalvelut. Lähellä on myös Vuores-talo, jossa on koulu ja päiväkoti. Tämä on hyvä paikka lapsiperheelle. 

MTV Uutisten vertailussa oli mukana kaikkiaan 23 asuntoa, jotka on rakennettu vuosien 2010–2014 asuntomessuille. Yli puolet myynnissä olleista asunnoista sijaitsi Jyväskylän messualueella.

Jyväskylässä järjestettiin messut vuonna 2014. Alueen erikoisuus on 13-kerroksinen tornitalo Jyväskylän maailmanpylväs. Osa tornin asunnoista oli sangen hyvissä hinnoissa. Kymmenestä kalleimmasta messuasunnosta neljä oli Maailmanpylvään asuntoja. 

Kalleimman kerrostaloasunnon velaton myyntihinta oli 495 000 euroa. Tosin kyseessä onkin miltei 110-neliöinen neljän huoneen koti. 

Halvin myynnissä ollut messukoti löytyi Tampereen Vuoreksesta. Vajaan viidenkymmenen neliön kaksiosta pyydetään 142 800 euroa.

Asuntomessut vetävät miltei joka kesä yli satatuhatta uteliasta ihastelemaan uusinta rakennusmuotia. 90-luvun jälkeen alle sadantuhannen kävijän on jääty vain kerran. Viime vuonna Jyväskylän messuilla kävi yli 110 000 vierasta. Tämän vuoden asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä 10.7.–9.8. Alueella on 37 pientaloa, kolme kerrostaloa ja pysäköintitalo.

Lue myös:

    Uusimmat