Mervi Kallio kohtasi pelottavan tilanteen matkalla Tokioon – ryhtyi viipyilemättä toimeen: "Huomasimme, että mies ei ehkä hengitä"

Mervi Kallio muistelee työtään lentoemäntänä 5:09
Videolla Mervi Kallio muistelee työtään lentoemäntänä

Mervi Kallio kertoo Instagramissa päätyneensä elvyttämään vakavan sairaskohtauksen saanutta miestä matkallaan Singaporesta Tokioon.

F1-toimittaja Mervi Kallio  kertoo Instagram-tilillään julkaisemassaan päivityksessä joutuneensa edellisviikolla pelottavaan tilanteeseen. Tuolloin Kallio oli matkustamassa yhdessä kameramies Henkka Muhosen kanssa Singaporesta Tokioon, ja kaksikon ollessa nousemassa lentokoneeseen sai heidän edellään kävellyt japanilaismies vakavan sairaskohtauksen. 

Kallion päivityksen mukaan hän ja Muhonen olivat aluksi luulleet miehen pyörtyneen, mutta tajunneen pian, että kyseessä oli vakavampi tilanne. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Juoksin portille hälyttämään apua ja Henkka jäi miehen luokse. Kun menin takaisin, huomasimme, että mies ei ehkä hengitä. Tsekkasin hengitystiet ja samaan aikaan Henkka sanoi, että mies menee siniseksi, Kallio kirjoittaa. 

Hän ja Muhonen aloittivat elvytyksen. Kallio kertoo, että Muhonen paineli, kun hän puolestaan puhalsi. Päivityksen mukaan lopulta väri oli palannut miehen kasvoille ja tämä oli alkanut oksentaa.

– Toivoa antava, hauras merkki siitä, että hän reagoi elvytykseen, vaikka olikin edelleen tajuton. 

Kallio kertoo, että lentokoneesta tai kentältä oli tuotu paikalle defibrilaattori, jota kukaan ei kuitenkaan käyttänyt. Näin ollen Kallio, joka on entiseltä ammatiltaan lentoemäntä, muistutti kertomansa mukaan mieleensä lentoemäntäkurssin opit siitä, kuinka laitetta käytetään. 

Annoimme miehelle yhteensä 5 sähköshokkia ja jatkoimme elvytystä aina shokkien välissä. Jatkoimme siihen saakka, kunnes lääkäri ja ambulanssi saapuivat noin 25 minuutin odottamiseen jälkeen ja ammattilaiset ottivat tilanteen haltuun.

Lopulta mies vietiin sairaalaan, eikä Kalliolla ole kertomansa mukaan mitään tietoa siitä, kuinka tälle lopulta kävi. 

Kallio kirjoittaa päivityksessään, ettei kerro asiasta julkisesti sen takia, että saisi tunnustusta sankaritarinasta, vaan halutakseen muistuttaa "kuinka pienestä kaikki voi olla kiinni". Hän kehottaa myös kaikkia hakeutumaan ensiapukurssille, jotta osaisi toimia, jos hätätilanne sattuu omalle kohdalle. 

– Voit milloin tahansa joutua tilanteeseen, jossa voit oikealla toiminnalla pelastaa toisen ihmisen hengen. Et halua siinä kohtaa jäädä toimettomaksi siksi, ettet tiedä mitä tehdä, Kallio päättää päivityksensä. 

Lue myös:

    Uusimmat