Mercedes-pomo: Ferrarin vaikea niellä taantumistaan

Ferrarin onneton vauhti kotikisassaan Monzan radalla tuli yllätyksenä päävastustaja Mercedekselle. Saksalaistiimin pomo Toto Wolff näkee omiensa onnistuneen loistavasti viime viikkojen kehityksessä.

Mercedes juhli Italiassa kaksoisvoittoa, kun ylivoimaisesti paalupaikalle ajanut Lewis Hamilton karkasi muilta selvään voittoon tallikaverinsa Valtteri Bottaksen kanssa. Mersulla oli jopa varaa säästellä moottoreitaan lopussa.

Kesätaukoa edeltäneessä Unkarin GP:ssä kärkisijat vienyt ja viikko sitten Belgiassa Mercedeksen moottoritehoissa haastanut Ferrari joutui tyytymään kotonaan Sebastian Vettelin kolmanteen ja Kimi Räikkösen viidenteen sijaan.

Oli jopa lähellä, että Red Bullin Daniel Ricciardo olisi vastoin kaikkia odotuksia noussut 16. lähtöruudusta Vettelin ohi palkintopallille.

– Minusta Ferrari on jotenkin ottanut askeleen taaksepäin, Wolff kommentoi F1.comin sivuilla kisan jälkeen.

– Kyllä, me olimme varmoja, mutta he eivät ole esiintyneet sillä tavalla kuin heiltä on odotettu. Red Bull lähti joukon periltä ja melkein tuli maalin kolmossijalla ja se on jotain, joka on varmasti vaikea niellä, hän arvioi Ferrarin tunnelmia.

Wolffin mukaan Mercedeksellä tehtiin kovasti töitä Belgian takaiskun analysoimiseksi, mutta muistuttaa, että tiimi antoi Span aika-ajoissa tasoitusta saadakseen mahdollisimman hyvät säädöt kisaa ajatellen. Ferrarin ottama kaksoisvoitto Unkarin hitaalla radalla oli kuitenkin tärkeämpi herätys, joka siivitti Hamiltonin nyt kahteen peräkkäiseen voittoon kesätauon jälkeen.

– Budapest oli meille vaikea hetki. Minusta tuntuu, että se kisa sai hänet tulemaan takaisin vahvempana ja päättäväisempänä. Spa ja Monza todistivat sen, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat