Mersu-pomo paljasti: Bottaksen jatkosopimus lähes valmis

Valtteri Bottas on vakuuttanut tallinsa Mercedeksen kauden puoliväliin mennessä.

Bottas siirtyi maailmanmestari Nico Rosbergin saappaisiin tammikuussa. Mercedes teki hänen kanssaan tämän kauden kattavan sopimuksen, mutta hän on osoittanut suorituksillaan, että ansaitsee jatkosopimuksen.

C Moren F1-toimittaja Mervi Kallio kysyi Mercedeksen urheilujohtajalta Toto Wolffilta, eikö Bottas ole jo vakuuttanut tallin siitä, että ansaitsee pidemmän jatkosopimuksen.

– Minusta, kyllä, mutta olemme 90-prosenttisesti valmiita (sopimuksen kanssa), Wolff paljasti.

Milloin julkistatte ensi kauden kuljettajat?

– Meidän pitää ensin saada sopimus valmiiksi hänen kanssaan, sitten voimme julkistaa, Wolff myhäili.

Eli pian?

– Seuraavaksi on Budapestin kisa, haluamme sen pois alta ja hyvän tuloksen. Sitten menemme lomalle miettimään kuljettaja-asioita.

Wolffin puheista voi siis tulkita, että Bottas on jatkamassa Lewis Hamiltonin tallikaverina ensi kaudella. Hamiltonin sopimus kattaa kauden 2018.

Tuorein näyte Bottaksen upeasta suorituskyvystä saatiin sunnuntaina Silverstonen radalla, kun nastolalainen nousi yhdeksännestä ruudusta kisan kakkoseksi. Bottas ajoi taktisesti onnistuneen kilpailun ja nousi kolmanneksi, kunnes Kimi Räikkösen rengasrikko auttoi hänet kakkoseksi.

– Olen todella tyytyväinen Valtteriin. Hän nousi yhdeksänneltä sijalta toiseksi. Hänellä oli tuuria lopussa, ja Ferrarilla epäonnea, mutta meillä oli epäonnea vaihdelaatikon kanssa, joten olen iloinen, Wolff sanoi ja viittasi Bottaksen vaihdelaatikon vaihdosta tulleeseen lähtöruuturangaistukseen.

Bottas on voittanut kauden kymmenestä kisasta kaksi ja hän on ollut yhteensä seitsemän kertaa palkintopallilla. Bottas on MM-pisteissä kolmantena, 23 pistettä kärkimies Sebastian Vetteliä perässä.

Lue myös:

    Uusimmat