Mersu esittelee sähköauton, jolla pitäisi päästä tuhat kilometriä tosielämän olosuhteissa

Ylellinen Mercedes-Benz EQS on kuin täyssähköinen S-sarjalainen 2:18
Mercedes-Benzin mukaan sen pian esiteltävän Vision EQXX -konseptin akuston energiatiheys on peräti 20 prosenttia suurempi kuin videolla nähtävässä EQS-lippulaivamallissa.

Mercedes-Benz kertoi jo vuosi sitten paljastavansa piakkoin sähköauton, joka kykenee peräti 1 200 kilometrin toimintamatkaan yhdellä latauksella. Nyt autosta ja sen esittelyn aikataulusta on saatu hieman lisää tietoa.

Monien pettymykseksi saksalaisvalmistaja teki jo viime vuonna se selväksi sen, että Vision EQXX ei ole pääsemässä tuotantoon, vaan kyseessä on konseptiauto, jonka tarkoituksena on auttaa yhtiötä suunnittelemaan yhä energiatehokkaampia sähköautoja. EQXX:n avulla Mersu tutkii, kuinka toimintamatkaa saataisiin pidennettyä ilman akun koon kasvattamista.

Vision EQXX:n viime vuonna ilmoitettu tavoite 1 200 kilometrin toimintamatkasta on sittemmin kutistunut runsaaseen tuhanteen kilometriin tosielämän olosuhteissa.

Auton akuston energiatiheyden kerrotaan olevan viidenneksen parempi kuin markkinoille olevassa EQS-lippulaivamallissa. Tavoitteena on, että kulutus jäisi alle kymmeneen kilowattituntiin sadalla kilometrillä. EQS:n toimintamatka yhdellä latauksella on parhaimmillaan 740 kilometriä.

Mercedes-Benzin operatiivinen johtaja Markus Schäfer paljasti viime viikolla, että EQXX-konsepti esitellään 3. tammikuuta. Samalla Schäfer julkaisi toistaiseksi parhaan otoksen tulevasta konseptista.

Yhtiö on ilmoittanut, että vuodesta 2025 alkaen kaikki sen täysin uudet alustaratkaisut on suunniteltu vain ja ainoastaan täyssähköautoille. Se on myös luvannut lopettaa polttomoottoriautojen myynnin vuosikymmenen loppuun mennessä kaikilla niillä markkina-alueilla, joissa se on tuolloin mahdollista.

Lähde: Electrek

Lue myös:

    Uusimmat