Merkel, Berlusconi, Orbán ja muut huippupoliitikot saapuvat Suomeen – Näin EPP:n huippukokous vaikuttaa Helsingin liikenteeseen

EPP:n kärkiehdokas valitaan Helsingissä 0:53

Helsingissä järjestetään keskiviikkona ja torstaina Euroopan kansanpuolueen EPP:n huippukokous.

Video: EPP:n huippukokousta ennakoitiin 22. lokakuuta.

Kokouksen myötä Helsinkiin saapuu suuri määrä huippupoliitikoita. Helsingin kokoukseen osallistuu tiettävästi Saksan liittokansleri Angela Merkel, Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi, Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Paikalle odotetaan myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaa Donald Tuskia ja EU:n komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria.

Kokouksessa valitaan EPP:n kärkiehdokas kevään europarlamenttivaaleihin. Kokousedustajat tekevät valinnan Alexander Stubbin ja saksalaisen Manfred Weberin välillä.

Liikennekatkoksia keskiviikkona ja torstaina

Poliisin mukaan tapahtuma aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia keskiviikkona lentoaseman ja Messukeskuksen välillä. Lyhyitä katkoksia voi esiintyä myös Länsi-Helsingin ja keskustan alueilla.

Torstaina katkoksia esintyy aamu- ja iltapäivällä Länsi-Helsingissä ja keskustassa. Iltapäiväruuhkan aikaan vieraat siirtyvät Helsingin Messukeskukselta lentoasemalle, mikä aiheuttanee haittaa muulle liikenteelle.

– Suosittelen varaamaan torstaina etenkin Tuusulanväylällä liikkumiseen normaalia enemmän aikaa. Vaihtoehtoisesti suosittelen käyttämään toista reittiä tai välttämään omalla autolla liikkumista iltapäiväruuhkan aikaan, ylikomisario Jarkko Lehtinen toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat