Merja Ylä-Anttila kertoo, miten leikkaukset vaikuttaisivat Ylen toimintaan: "Ei se millään juustohöylällä tule"

Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila: "Sadan miljoonan leikkaus merkitsisi toiminnan supistamista" 8:39
Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila oli MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Ylen leikkauksista tuli vaalien yksi pelinappula ja sitä se on ollut edelleen, kun hallitusneuvotteluja käydään. 

Ylen rahoitus ja sen leikkaaminen nousi keskusteluun jo hallitusneuvotteluiden ensimmäisellä viikolla. Ylen rahoitus oli viime vuonna 557 miljoonaa euroa, verojen jälkeen 506 miljoonaa euroa.

Keskusteluissa on ehdotettu, että budjetista voisi leikata sata miljoonaa. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleen Yleisradion toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan mukaan sadan miljoonan leikkaus merkitsisi toiminnan supistamista.

– Olen julkisuudessa sanonut, että jos puhutaan sadasta miljoonasta, niin ei se millään juustohöylällä tule. Kyllä se tarkoittaa, niin tv- kuin radiokanavien, ohjelmien ja Yle Areenan heikentämistä sekä aluetoiminnan supistamista.

Kansalaiset ovat vaatineet myös Ylen rahankäyttöön lisää avoimutta, jotta rahankäyttöä voisi seurata entistä tarkemmin ja leikkauksia voisi ehdottaa perustellummin. 

– En tiedä, onko se sitten maailman paras peruste tietää hinnasta enemmän.

– Ehkä se kuitenkin lopulta on niin, että valitaan mediaan ne johtajat, päättäjät ja vastuulliset, jotka sitten pyrkivät tekemään niin hyvää mediaa sillä rahalla minkä yhteiskunta heille määrittelee.

Katso koko Merja Ylä-Anttilan haastattelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat