Merivoimat testasi "lähes äänetöntä" torpedoa – katso, kuinka ase laukaistaan

Merivoimat suoritti ensimmäiset ammunnat uudella ja lähes äänettömällä torpedolla 0:30
Video: Merivoimat suoritti ensimmäiset ammunnat uudella ja lähes äänettömällä torpedolla.

Merivoimat kertoo suorittaneensa ensimmäiset ammunnat uudella torpedolla. Ammunnat suoritettiin lokakuun lopussa Saaristomerellä Hamina-luokan ohjusveneillä.

Merivoimien mukaan uusi TP47-torpedo on lähes äänetön ja edeltäjäänsä nähden nopeampi, paremmin ohjattava ja edistyneempi hakeutumaan määritettyyn maaliin. Torpedo on suunniteltu toimimaan Itämeren saaristoisissa olosuhteissa ja matalissa vesissä.

Torpedo on tarkoitettu erityisesti sukellusveneiden torjuntaan, mutta sillä kyetään vaikuttamaan myös pinnalla kulkeviin aluksiin, Merivoimat kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi se kykenee itsenäisesti etsimään ja hakeutumaan vedenalaisiin maaleihin muuttaen syvyyttä, nopeutta ja suuntaansa.

TP47 on SAAB Dynamicsin toimittama päivitetty versio TP45-tyypin torpedosta. Torpedot ovat samankokoisia, mikä mahdollistaa Hamina-luokan ohjusveneisiin peruskorjauksen yhteydessä asennettujen M/20-torpedoheittimien käytön kummankin torpedomallin kanssa.

Hamina-luokan ohjusveneisiin asennettiin torpedojärjestelmä osana käynnissä olevaa peruskorjausta ja järjestelmä otettiin käyttöön TP45-mallin torpedoilla vuonna 2020.

Sama torpedojärjestelmä tullaan asentamaan myös tuleviin Pohjanmaa-luokan aluksiin.

Lue myös:

    Uusimmat