Mainos

Merivartiosto: Amorella vuotaa keulasta - koneet saatu jo käyntiin

Länsi-Suomen merivartioston mukaan pohjakosketuksen saanut Viking Amorella vuotaa keulastaan.

- Alus otti pohjakosketuksen pienellä nopeudella ja ankkuroitui välittömästi. Aluksen keulaan syntyi repeämä ja se alkoi keulastaan vuotamaan, merivartioston Facebook-sivuilla kerrotaan.

Viking Linen tiedotteen mukaan vuoto on painolastitankissa, jossa muutenkin on vettä. Yhtiö yrittää saada aluksen Långnäsin satamaan Ahvenanmaalle illan aikana. Långnäsista matkustajat viedään Maarianhaminaan jatkokuljetuksia varten.  

Merivartioston mukaan tilanne on aluksen miehistön hallinnassa, eikä vaaraa ole matkustajille. Aluksen miehistö sai sähkökatkon aiheuttaneen vian korjattua noin kello 14:15 ja myös aluksen koneet saatiin käyntiin.

 Sukeltajat ovat alkaneet tutkia karille ajanutta alusta.  

Onnettomuuden riskeistä kuitenkin kertoo, että paikalla on useita merivartioston aluksia ja kolme meripelastushelikopteria, joista yksi Ruotsista. Lisäksi operaatioon hälytettiin pelastuslaitoksen erikoisryhmä MIRG (Maritime Incident Response Group) sekä Turusta että Helsingistä.

Aamulla Turusta kohti Tukholmaa lähteneellä Viking Amorellalla oli lievä pohjakosketus Julgrundissa Föglön ulkopuolella. Syynä oli laivalla ollut sähkökatkos. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.