Merimies-Unioni: Kauppamerenkulku ulkona kilpailukykysopimuksesta

Kauppamerenkulku on jäämässä pois kilpailukykysopimuksesta.

Merimies-Unionin hallitus hyväksyi alan neuvottelutuloksen tänään, mutta työnantajapuolen Suomen Varustamot ei. Suomen Varustamot ry:n hallitus totesi, että neuvotteluissa oli esitetty työehtosopimuksiin sellaisia kustannusvaikutteisia muutoksia, jotka ylittävät kilpailukykysopimuksen raamit. 

Suomen Varustamot ry:n hallituksen puheenjohtaja Tapani Voionmaa kertoi STT:lle, että ratkaisuun ei ole päästy Suomen Merimies-Unionin, Konepäällystöliiton ja Laivapäällystöliiton kanssa. 

– Hallitus totesi kokouksessaan, että näitä ei voida hyväksyä. Pääperuste oli se, että näihin oli tuotu sellaisia kustannusvaikutteisia muutoksia, jotka ylittivät kilpailukykysopimuksen raamit, Voionmaa sanoi. 

Suomen Varustamot ry:n mukaan esimerkiksi vuosittaisen työajan 24 tunnin pidennyksestä ei saatu yhteistä näkemystä aikaiseksi. 

Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting hämmästelee Merimies-Unionin tiedotteessa varustamoiden ratkaisua hylätä kaksivuotinen työehtosopimusratkaisu, jossa ensimmäisen vuoden korotukset olisivat olleet nolla prosenttia ja toinen vuosi olisi ollut sidottu yleiseen linjaan ja mahdolliseen tulevaan Suomen malliin.  

Lue myös:

    Uusimmat