Mainos

Merimies-Unioni: Kauppamerenkulku ulkona kilpailukykysopimuksesta

Kauppamerenkulku on jäämässä pois kilpailukykysopimuksesta.

Merimies-Unionin hallitus hyväksyi alan neuvottelutuloksen tänään, mutta työnantajapuolen Suomen Varustamot ei. Suomen Varustamot ry:n hallitus totesi, että neuvotteluissa oli esitetty työehtosopimuksiin sellaisia kustannusvaikutteisia muutoksia, jotka ylittävät kilpailukykysopimuksen raamit. 

Suomen Varustamot ry:n hallituksen puheenjohtaja Tapani Voionmaa kertoi STT:lle, että ratkaisuun ei ole päästy Suomen Merimies-Unionin, Konepäällystöliiton ja Laivapäällystöliiton kanssa. 

– Hallitus totesi kokouksessaan, että näitä ei voida hyväksyä. Pääperuste oli se, että näihin oli tuotu sellaisia kustannusvaikutteisia muutoksia, jotka ylittivät kilpailukykysopimuksen raamit, Voionmaa sanoi. 

Suomen Varustamot ry:n mukaan esimerkiksi vuosittaisen työajan 24 tunnin pidennyksestä ei saatu yhteistä näkemystä aikaiseksi. 

Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting hämmästelee Merimies-Unionin tiedotteessa varustamoiden ratkaisua hylätä kaksivuotinen työehtosopimusratkaisu, jossa ensimmäisen vuoden korotukset olisivat olleet nolla prosenttia ja toinen vuosi olisi ollut sidottu yleiseen linjaan ja mahdolliseen tulevaan Suomen malliin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.