Mainos

Merimies-Unioni ja ulosottovirasto riidoissa - "Ulosottomies yritti luukusta sisään"

Suomen Merimies-Unioni on suivaantunut ulosottomiehen toimista ammattiyhdistyksen toimitiloissa Helsingissä eilen iltapäivällä. Unionin puheenjohtaja Simo Zittingin julkistaman tiedotteen mukaan ulosottomies tunkeutui Merimies-Unionin toimitiloihin ilmoittamatta ja esiintyi uhkaavasti.

Ulosottomiesten esimies, johtava kihlakunnanvouti Timo Heikkinen vahvistaa ulosottomiehen vierailleen yhdistyksen toimitiloissa, mutta kiistää tilanteeseen liittyneen mitään poikkeuksellista.

Heikkisen mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun kihlakunnan ulosottomies oli toimittamassa Merimies-Unionille käräjäoikeuden määräämää tiedoksiantoa. Häntä ei kuitenkaan päästetty sisälle toimistoon, joten ulosottomies avasi oven omatoimisesti - Merimies-Unionin puheenjohtajan Simo Zittingin tiedotteen mukaan ulosottomies meni sisälle oven vieressä olleesta pienestä luukusta.

Merimies-Unionissa ulosottomiehen käytös koettiin uhkaavaksi hänen kierrellessään eri huoneissa ja vaatineen pääsyä muun muassa puheenjohtaja Zittingin lukittuun toimistoon. Zitting pitää toimintaa pöyristyttävänä. Zitting katsoo henkilökuntansa uhkailun olleen perusoikeuksien törkeää loukkaamista.

Johtava kihlakunnanvouti Timo Heikkinen muistuttaa, että ulosottomies on ulkopuolinen taho, joka toimittaa perille käräjäoikeuden asiakirjan riita-asiassa, tässä tapauksessa toinen osapuoli on Merimies-Unioni. Hän myös korostaa ulosottomiehen toimineen täysin oikein ja laillisissa rajoissa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Merimies-Unionin puheenjohtajaa Simo Zittingiä kommentoimaan tapausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.