Mainos

Lasten huoltoriidan karu seuraus: Lääkärinainen väitti ex-miestään seksirikolliseksi ja puri virkamiestä sormeen

Tamperelainen työterveyslääkäri tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Taustalla on lääkärin ja hänen ex-miehensä vuosia kestänyt huoltoriita lapsista.

Toukokuussa 2015 ulosottoviranomaiset olivat menossa hakemaan lapsia lääkärin kotoa, jotta myös lasten isä saisi tavata heitä. Nainen vastusteli noutoa muun muassa potkimalla ulosottomiestä jalkoihin. Samassa tilanteessa lääkäri puri myös kihlakunnanvoutia sormeen.

Muutamaa kuukautta aikaisemmin lääkäri oli työpaikallaan, yksityisellä lääkäriasemalla, katsonut luvattomasti samaisen kihlakunnanvoudin terveystietoja. Kihlakunnanvouti ei ollut naislääkärin asiakas, vaan oli hoitanut lääkärin lasten noutoon liittyvää täytäntöönpanoasiaa.

Kihlakunnanvoudin epäilykset mahdollisesta tietojen urkkimisesta heräsivät, kun lääkäri kertoi olevansa viranomaisia hoitava työterveyslääkäri. Kihlakunnanvouti pyysi potilastietojensa lokitiedot, joista selvisi, että lääkäri oli käynyt katsomassa niitä oikeudettomasti.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen huhtikuun lopussa henkilörekisteririkoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lääkäriä syytettiin myös yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä sekä kunnianloukkauksesta. Hän oli monille eri tahoille väittänyt hänen ex-miehensä syyllistyneen seksuaali- ja väkivaltarikoksiin ajanjaksona, jolloin heillä oli riitaa lasten huolto- ja tapaamisasioista.

Nämä syytteet käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi, koska se katsoi tekojen vanhentuneen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.