Merihätään joutuneen norjalaisristeilijän omistaa yksi maan rikkaimmista miehistä – aloitti toiminnan neljän jokilaivan voimin

Merihätään joutunut risteilijä kuuluu laivayhtiöön, jonka omistaja on yksi Norjan rikkaimmista miehistä. Hän aloitti risteilytoiminnan vuonna 2015.

Viking Cruises -laivayhtiön perustaja ja omistaja Torstein Hagen on yksi Norjan rikkaimmista miehistä, kertoo Forbes. Tällä hetkellä 76-vuotiaan miehen omaisuuden arvo on 2,4 miljardia dollaria eli noin 2,1 miljardia euroa. Hän löytyy Forbesin maailman miljadöörien listalta sijalta 962.

Hagen perusti Viking Cruises -laivayhtiön vuonna 1997 ollessaan 54-vuotias. Hän aloitti toiminnan neljän jokilaivan voimin Venäjällä. Vuonna 2015 Hagen alkoi tarjota meriristeilyitä ja omistaa nyt kuusi 930 matkustajan laivaa.

Merihätään joutunut Viking Sky -risteilyalus kuuluu niin ikään Viking Cruises -konserniin. Alus lähetti lauantaina hätäsignaalin moottorivian takia. Hälytys käynnisti satojen ihmisten evakuoinnin.

Parhaillaan laivaa hinataan Molden satamaan muutaman solmun nopeudella. Alus joutui merihätään alueella, jossa on aiemmin uponnut useita muita laivoja. Seudulla on vaarallisia karikoita.

Lue myös:

    Uusimmat