Mainos

Norjalaisaluksen hinaus käynnistyi – evakuointi toistaiseksi keskeytetty: "Elleivät he olisi onnistuneet laskemaan ankkuria, olisi tilanne ollut kriittinen"

2:51

Merihätään eilen Norjanmerellä joutunutta Viking Sky -alusta hinataan parhaillaan Molden satamaan, kertoo Nrk. Matkustajien evakuointi alukselta on keskeytetty.

Tuuli onnettomuusalueella on laantunut, mikä on helpottanut pelastustöitä. Tällä hetkellä alusta kuljettaa Molden satamaan kaksi hinaajaa.

Viking Skyn saapumisajasta satamaan ei vielä ole arviota. Alusta kuitenkin odotetaan Moldeen tämän päivän aikana. Alusta hinataan tällä hetkellä muutaman solmun nopeudella.

"Suuronnettomuus oli lähellä"

Alus joutui merihätään alueella, jossa on aiemmin uponnut useita muita laivoja. Seudulla on vaarallisia karikoita.

Nrk:n haastatteleman Norjan rannikkovartioston edustajan Emil Heggelundin mukaan vakava vaaratilanne oli lähellä, sillä alus kävi ajelehtiessaan vain noin 100 metrin päässä paikasta, jossa se olisi saanut pohjakosketuksen.

– Elleivät he olisi onnistuneet laskemaan ankkuria, olisi tilanne ollut kriittinen. Tälle hetkellä meillä olisi käsissämme aivan toisenlainen tilanne, Heggelund sanoi Nrk:lle.

Norjan viranomaiset järjestivät aamulla tiedotustilaisuuden tapahtumista.

Aluksen evakuointi keskeytettiin aamulpäivällä, kun alusta alettiin kääntää kohti Moldea hinausta varten.

Tähän mennessä oaivasta on evakuoitu helikopterivinssien avulla yhteensä noin 460 ihmistä, ja laivassa on jäljellä reilut 800.

Evakuoinnin mahdollisesta jatkamisesta päätetään myöhemmin, kun laivan vakautta on tutkittu. Laivaa on alettu hinaamaan kohti Molden satamaa muutaman solmun nopeudella, mutta saapumisajasta ei ole vielä arviota.

”Evakuointi sujunut hyvin”

Molden kunnan kriisijohtaja Frænan kertoi STT:lle aiemmin, että evakuointi on sujunut hyvin.

Matkustajia on kuljetettu ensin vastaanottokeskukseen  ja sen jälkeen heitä on viety Moldeen. Matkustajia sijoitetaan muun muassa näiden rannikkokuntien hotelleihin.

Kaikkiaan laivalla on melkein 1 400 matkustajaa ja miehistön jäsentä.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja