Mercedes-pomolta yllättävä näkemys Espanjan GP:n suosikista – ei Lewis Hamilton, eikä Valtteri Bottas

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että sunnuntain Espanjan GP:n suurin suosikki löytyy aivan muualta kuin hänen omasta tallistaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lauantain aika-ajoissa Mercedes oli karussa muilta, sillä kolmanneksi tullut Red Bullin Max Verstappen jäi paalumies Lewis Hamiltonista 0,7 sekunnin päähän.

Mercedes miehittikin taas kerran eturivin. Tällä kertaa Hamilton oli Valtteri Bottasta vahvempi, vaivaisella 59 tuhannesosan erolla.

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Verstappen pääsi yllättämään Mercedekset viime sunnuntain Britannian kisassa. Tuolloin Verstappen käsitteli mestarillisesti renkaitaan, tehden ratkaisevan eron varikkoikkunan yhteydessä.

Mercedes kärsi Silverstonessa renkaiden ylikuumenemisesta. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei usko, että sama ongelma toistuu sunnuntaina Barcelonassa.

– Ainoa samankaltaisuus liittyy radan lämpötilaan. Itse rata on hyvin erilainen, emmekä usko, että koemme samoja rengasongelmia kuin Silverstonessa. Toki, renkaiden kuluma on yhä korkealla ja renkaat ylikuumenevat helposti, Wolff pohti lauantaina.

– Olemme menneet eteenpäin, mikä on tärkeintä. Toivottavasti pystymme haastamaan hänet kunnolla. Mutta näen, että Max on suosikki, perjantain pitkien vetojen perusteella, Wolff väittää.

Verstappen lähti viime sunnuntain kisaan eriävällä rengastaktiikalla Mercedes-kuskeihin nähden. Tuolloin hollantilainen käytti kovinta rengasseosta, kun taas Bottas ja Hamilton turvautuivat keskikovaan seokseen.

Tällä kertaa tilanne on toinen. Lähtöjärjestyksen kärkikymmenikkö nojaa yksimielisesti pehmeään seokseen.

– Soft-renkaat vaikuttavat hyviltä. Siksi kukaan ei tehnyt poikkeavaa ratkaisua, Wolff perusteli yleistä lähestymiskulmaa renkaisiin liittyen.

– Eri kovuudella aloittaminen ei anna kovinkaan suurta etua, varsinkaan kärkikymmeniköstä lähteville, Wolff jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat