Mercedes-pomolta pelottavaa puhetta Valtteri Bottaksen tilanteesta – "Meillä on vaihtoehtoja"

Suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen jatko Mercedes-tallissa on ollut kovan spekulaation kohteena jo tovin ajan F1-maailmassa. Mielenkiinto kohdistuu siihen, mitä saksalaistalli meinaa tehdä kauden 2020 osalta.

Erinäisissä arvioissa Bottaksen asema on ollut uhattuna erityisesti ranskalaiskuljettajan Esteban Oconin toimesta.

Oconin tilanne on ollut tapetilla erityisesti Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin toimesta. Wolffin mukaan Oconin tulevaisuus on vahvasti F1-sarjassa, vaikka ranskalaiskuljettaja jäikin ilman tallipaikkaa ensi kauden osalta.

– Esteban on iso tekijä meille tulevaisuudessa, Wolff sanoi aiheesta ESPN:lle.

– Meillä on vaihtoehtoja hänelle vuodeksi 2020. Yksi vaihtoehto voi olla Mercedes, riippuen siitä, millainen kausi meille tulee ja miten Valtteri onnistuu, Wolff väläytteli ja nosti esille Bottaksen kannalta pelottavan skenaarion.

Wolffin puheista voi repiä isojakin uhkakuvia. Mercedes-pomo kuitenkin vannoo, ettei talli ole menettänyt uskoa Bottakseen.

– Olemme sataprosenttisesti hänen tukena ja luotamme kuskeihimme. Jos tilanne olisi toinen, voisimme tehdä heti muutoksia. Mutta emme tee. Valtteri on edelleen meidän miehemme ja Esteban on vielä lähtötelineissä. Toki fakta on se, että Estebania kiinnostaa ajaa meidän autoamme, Wolff jatkoi pyörittelyä. 

Päättyneellä kaudella Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton juhli maailmanmestaruutta, kun taas Bottas jäi kuskipisteissä viidenneksi. 

Kauden loppupuoliskolla Bottas toimi brittikuskin apuna maailmanmestaruustaistossa. 

Wolff uskoo, että ensi kaudella F1-radoilla nähdään erittäin nälkäinen suomalaiskuljettaja.

– Uskon vahvasti siihen, että Valtteri pystyy olemaan paremmin ja paremmin huipputasolla viikonlopusta toiseen. Sitä kautta hänestä tulee todellinen haastaja maailmanmestaruustaistossa, Wolff näkee.

Lue myös:

    Uusimmat