Mercedes-pomo lupasi Bottakselle juhlat – jättikehut myös Räikköselle

Mercedes-tallin pomo Toto Wolff vaikuttui Valtteri Bottaksen esityksestä Venäjän F1-osakilpailussa.

Bottas pääsi juhlimaan Sotshissa uransa avausvoittoa rynnistettyään kärkeen heti startissa. Ferrarin Sebastian Vettel yritti vielä kisan viimeisillä kierroksilla kiriä suomalaisen edelle, mutta Bottas pystyi hyvin puolustamaan johtoaan.

- Olen ylpeä hänestä. Hänellä oli kovasti paineita, kun nelinkertainen maailmanmestari oli hänen takanaan. Hän ei tehnyt yhtäkään virhettä kisan lopussa, Wolff kehui Sky Sportsille Bottaksen suoritusta.

- Juhlimme varmasti tätä tulosta, koska tämä on hänen ensimmäinen voittonsa, saksalaispomo jatkoi.

Mercedeksen viikonloppu ei mennyt täysin nappiin, sillä Lewis Hamilton ei pystynyt vastaamaan kärkikolmikon, Bottaksen, Vettelin ja Kimi Räikkösen, vauhtiin. Hamilton oli neljäs jäätyään yli puoli minuuttia Bottaksesta.

- Meille jäi opittavaa ja ymmärrettävää siitä, miten pystymme parantamaan ja olemaan nopeampia. Meidän pitää ymmärtää, miksi Lewis ei saanut autoa, jota hän olisi tarvinnut tänään.

- Turva-auto olisi ollut ainoa mahdollisuus, joka olisi auttanut Hamiltonia taistelemaan kolmossijasta, sillä Kimin vauhti oli ällistyttävää, Wolff kehui Räikköstä.



Lue myös:

    Uusimmat