Lewis Hamilton kyseenalaisti tallin päätöksen seuratessaan sivusta Valtteri Bottaksen ylivoimaa

Lewis Hamilton hehkutti Mercedeksen upeaa F1-avausviikonloppua, mutta selkeä tappio tiimitoveri Valtteri Bottakselle näytti hieman syövän puolustavaa maailmanmestaria Australian GP:ssä sunnuntaina. 

Hamilton menetti ykköspaikkansa lähdössä, kun Bottas rynnisti kakkosruudusta ohi avausmutkaan tultaessa. Tämän jälkeen suomalaisässä karkasi tiimitoveriltaan, ja maalissa voittomarginaali oli lähes 21 sekuntia.  

Hamilton hieman hermostui heikkoon vauhtiinsa kisan aikana. Hänet otettiin renkaiden vaihtoon jo 16. kierroksella, ja kun Bottas pystyi takomaan huippuaikoja ensimmäisellä setillään seitsemän kierrosta pidempään, Hamilton avautui tiimiradiossa. 

– Miksi pysähdyimme noin aikaisessa vaiheessa? Hamilton kysyi, ja sai perusteluiksi Ferrarin Sebastian Vettelin hetkeä aiemmin tekemän stopin. 

– En usko, että selviän näillä renkailla maaliin saakka, Hamilton päätti. 

Hamilton kuitenkin selvisi yhdellä pysähdyksellä, ja piti kakkospaikkansa, vaikka Red Bullin Max Verstappen hieman ahdisteli häntä. 

– Tämä oli todella varma viikonloppu. Minun pitää vain tehdä töitä starttieni kanssa, Hamilton kommentoi Sky Sportsille

– Hyvä viikonloppu tiimille, joten olen iloinen kaikkien puolesta. Valtteri ajoi ilmiömäisen kisan ja ansaitsi voiton. Tämä oli upea startti tälle kaudelle, kaikkea sitä mitä pystyimme toivomaan, hän lisäsi.

Mercedes tiedotti kisan jälkeen, että Hamiltonin vauhtia hidasti vika auton pohjalevyssä.  

Kausi jatkuu Bahrainissa kahden viikon kuluttua. 


Lue myös:

    Uusimmat