Mercedes-Benziltä karu varoitus liittyen dieselskandaaliin: "Korkea kolminumeroinen miljoonasumma iskee"

2:12
Videolla: Mercedes-Benzin suosittu pakettiauto Sprinter on ehtinyt kolmanteen sukupolveensa viime vuonna.

Saksalainen autovalmistaja Daimler on tullut tunnetuksi Mercedes-Benzistä. Nyt yhtiö varoittaa dieselskandaalin mahdollisesti kasvavista kuluista.

Autovalmistaja Daimler jätti tulosvaroituksen sunnuntai-iltana. Yhtiön mukaan toisen vuosineljänneksen tulokseen iskee ”korkea kolminumeroinen miljoonasumma”, jonka taustalla dieselskandaali. Kyse on siis useista sadoista miljoonista euroista.

– Uudelleenarvioinnin taustalla on Mercedes-Benzin dieselajoneuvoihin kohdistuvat eri valtiolliset toimenpiteet ja prosessit, joista aiheutuvien kulujen odotetaan nousevan, yhtiö kertoo.

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan tämä on jo kolmas kerta vuoden sisällä, kun yhtiö leikkaa tulosennustettaan.

Daimler tutkinnan kohteena

Yhdysvalloissa ja EU:ssa tutkitaan parhaillaan, peukaloiko Daimler dieselautojensa päästömittaustuloksia. Saksan liittovaltio määräsi yhtiön kutsumaan takaisin autojaan ja yhtiö on luvannut asentaa ohjelmistopäivityksiä miljooniin autoihin ympäri Eurooppaa.

Sunnuntaina Daimler kertoi myös, että yhtiön vaikeuksissa olevan, Suomessakin Sprinter- ja Vito-pakettiautoista tunnetun, Mercedes-Benz Vans -yksikön tuloksen odotetaan heikkenevän entisestään. Jo aiemmin yhtiö ennakoi Vans-yksikön liiketulosprosentin olevan -2 prosenttia tänä vuonna, mutta nyt sen ennakoidaan supistuvan jopa jopa -4 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja