Mercedes-Benz esitteli tänään täysin uuden katumaasturin – tässä on astetta kulmikkaampi GLB

Mersu esitteli aivan uuden GLB-mallin 1:29
Mersun uusi SUV asettuu GLA:n ja GLC:n väliin.

Mercedes-Benz on esitellyt tänään tiistaina aivan uuden GLB-katumaasturimallin.

Mercedes-Benzin mukaan sen myymistä uusista autoista joka kolmas on katumaasturi, ja joka neljäs kompaktimalli. Se pitää kompaktimalleinaan A- ja B-sarjaa sekä CLA:ta ja GLA:ta.

Nyt saksalaisvalmistaja täydentää kompaktiksi kutsumaansa mallisarjaa uudella GLB-katumaasturilla, joka nimensä mukaisesti asettuu GLA:n ja Suomessakin valmistettavan GLC:n väliin.

GLB:n akseliväli on mukavat 10 senttimetriä pidempi kuin uudessa B-sarjassa. Yli 2,8 metrin akseliväli ja yli 4,6-metrinen kori mahdollistavat "kompaktin" GLB:n tarjoamisen myös seitsemänpaikkaisena varianttina. Valmistaja ei tosin suosittele 7-paikkaisen mallin viimeistä istuinriviä yli 168-senttisille matkustajille.

Kuten aiemmin oli jo annettu ymmärtää, on GLB Mersun muita katumaasturimalleja kulmikkaampi – lukuunottamatta toki inspiraationa toiminutta kirveellä veistettyä G:tä.

Ohjaamo ei tarjoa suuria yllätyksiä, vaan kojelauta noudattelee samaa tyyliä Mersun muiden uutuusmallien kanssa.

Tarjolle on tulossa etuvetoiset GLB 200 (bensa, 163 hv) ja GLB 200 d (diesel, 150 hv) sekä nelivetoiset GLB 250 4Matic (bensa, 224 hv), GLB 200 d 4Matic (diesel, 150 hv) sekä GLB 220 d 4Matic (diesel, 190 hv). Moottorit ovat nelisylinterisiä ja tarjolla vain automaattina. Mahdollisesta hybridistä valmistajan tiedotteessa ei ole minkäänlaista mainintaa.

GLB:tä tullaan valmistamaan Euroopan-markkinoille Meksikossa sekä Kiinassa kiinalaisille. Saksaan ja todennäköisesti muuallekin Eurooppaan ensimmäiset autot saapuvat vuoden lopulla.

Lähde: Daimler

Lue myös:

    Uusimmat