Mercedeksen CLS saa päivitetyn ilmeen syksyksi

Mercedes-Benz CLS aloitti neliovisten coupe-autojen luokan noin 10 vuotta sitten ja vuonna 2012 mukaan tuli myös viisiovinen Shooting Brake –malli. Nyt on vuorossa toisen sukupolven CLS:n kasvojenkohotus, joka on ulkoisesti varsin hillitty. Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet auton keulaan, jota hallitsee aiempaa isompi jäähdyttimen säleikkö. Myös puskurit ovat saaneet uutta ilmettä ja valoumpioiden muotoilua on päivitetty sekä edessä että takana.

Suurimmat uudistukset kuitenkin löytyvät ulkokuoren alta. Moottorivaihtoehdot ovat laajentuneet alaspäin ja nyt mallistosta löytyy myös CLS 220 BlueTec mallimerkintää totteleva 170 hevosvoimainen dieselversio. CLS 250 BlueTec ja 350 BlueTec ovat vanhoja tuttuja. Bensapuolella 3,5-litrainen vapaastihengittävä V6 on korvattu 3-litraisella ahdetulla uutuudella. Tehoa uudessa CLS 400 mallissa on 333 hevosvoimaa ja vääntöä 480 Nm, mitkä ovat edeltäjää huomattavasti paremmat lukemat. CLS 500 on tuttu 408 hevosvoimainen V8. CLS 63 AMG on nyt varustettu 5,5-litraisella tuplaturbomoottorilla jossa on tehoa 557 hv ja S mallissa 585hv.

Vaihteistona uusissa malleissa CLS 400 ja AMG-versioita lukuun ottamatta toimii Mercedeksen oma uusi 9-portainen 9G-Tronic –automaattivaihteisto. Vaihteiston kerrotaan olevan edeltävää 7G-Tronic Plus –vaihteistoa mukavampi, taloudellisempi ja reagoinniltaan nopeampi.

Sisätilojen osalta ohjaamo on saanut uutta ilmettä, kun monitoiminäyttö on nostettu kojelaudasta irralliseksi. Myös ohjauspyörä on saanut uuden ilmeen. Varustelumahdollisuudet ovat Mercedekselle tyypillisesti varsin laajat.

Uudistuneet mallit tulevat meillä markkinoille syksyn aikana ja hinnat vahvistetaan myöhemmin kesällä.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:

    Uusimmat