Menneisyys piinaa Britannian pääministeriä – Boris Johnsonia voi uhata jopa rikostutkinta, taustalla "ystävyys" yrittäjänaisen kanssa

Kohu Britannian pääministeri Boris Johnsonin ympärillä ei ota loppuakseen. Sen lisäksi, ettei hän aio lykätä Britannian EU-eroa lokakuun loppua myöhemmäksi, vaikka laki näin velvoittaisi, häntä piinaa myös mahdollinen uhka rikosstutkinnasta.

Jos Johnsonilla ei muuten vielä ole riittävästi töitä pöydällään, kotimaassaan häntä riepottelee suhde yhdysvaltalaisyrittäjä Jennifer Arcuriin.

Johnsonin toimiessa Lontoon pormestarina Arcuri osallistui muun muassa verovaroin kustannetuille ulkomaanmatkoille, ja lisäksi hänen yrityksensä sai epäilyttäviä määriä tukia ja avustuksia. On mahdollista, että Johnsonia odottaa jopa rikostutkinta.

Tänään antamassaan haastattelussa ITV-kanavalla Arcuri kielsi Johnsonin suosineen häntä pormestarikausiensa aikana eli vuosina 2008–2016. Hän kieltäytyi toistuvasti vastaamasta kysymykseen siitä, oliko hänellä ja Johnsonilla romanttinen suhde. Arcurin mukaan heidän yksityiselämänsä tai sen puute ei kuulu kenellekään, vaan tärkeämpää on se, ettei Johnson toiminut väärin.

Arcuri kuvaili välittävänsä Johnsonista syvästi ystävänä ja sanoi, että heidän välillään on läheinen side. Koska heidän julkiset tapaamisensa herättivät liikaa huomiota, kaksikko oli tavannut Arcurin kotitoimistossa Arcurin arvion mukaan 5–10 kertaa. Kysymykseen siitä, oliko Johnson käyttänyt asunnossa ollutta tanssitankoa, Arcuri vastasi yksiselitteisesti:

– Sitä en tule koskaan kertomaan.

Arcuri myös sanoi, ettei ole kuullut Johnsonista tultuaan raskaaksi vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat