Menikö överiksi? Ruotsalaishiihtäjä kärventää liekinheittimellä pahvista Petter Northugia ja oksentaa Martin Johnsrud Sundbyn päälle

Norjalaisen NRK:n julkaisema rap-video, jossa esiintyy myös ruotsalainen maastohiihtäjä Calle Halfvarsson, on hämmentänyt Ruotsissa ja Norjassa Seefeldin MM-hiihtojen alla. 

Halfvarsson on käynyt jo vuosikaudet sanasotaa menestyksekkään hiihtouransa hiljattain lopettaneen norjalaistähden Petter Northugin kanssa.

Northug syötti usein karvasta kalkkia ruotsalaiskollegalleen ladulla. Nyt Halfvarsson on maksanut kalavelkoja hämmentävällä rap-videolla (pääkuvassa), jolla hän esiintyy entisen maajoukkuekaverinsa Robin Bryntessonin kanssa. Bryntesson työskentelee nykyään NRK:lle. 

Halfvarsson riimittelee NRK:n huumoriohjelmaan tehdyllä videolla rajua tekstiä Norhugista ja Norjan muista hiihtotähdistä, kuten Johannes Hösflot Kläbosta ja Martin Johnsrud Sundbystä.   

– Sinä romutit urasi samalla tavalla kuin autosi, Halfvarsson heittää Northugista viitaten tämän humalassa ajamaan autokolariin. 

– Kläbo, sinä pikku paskiainen. Kuuntele nyt. Sanon vain tämän: haista v***u! Halfvarsson riimittelee ja jatkaa Bryntessonin kanssa kysymällä "Mikä v***n Norja?". 


Halfvarssonin viesti ei ole pelkästään sanallinen, sillä hän myös sahaa pahviselta Northugilta pään poikki ja polttaa pahvi-Northugia liekinheittimellä. Lisäksi pahvista Sundbytä heitellään kirveelle ja tämän päälle oksennetaan.  

Video on aiheuttanut kohun Ruotsissa ja Norjassa. Helt Ramm -ohjelman päällikkö Nicolay Ramm puolusteli tuotostaan norjalaiselle VG:lle.

– Toivomme, että norjalaiset suhtautuvat tähän huumorilla ja antavat Callelle tilaisuuden iskeä vähän takaisin, Ramm kommentoi.   

Ruotsalaisen Aftonbladetin toimittajan Patrik Brenningin mielestä video tekee hallaa Halfvarssonille ja Ruotsin hiihdolle. 

– Nolo, seksistinen, mauton, säälittävä, Brenning summasi videon sisällön. 

Halfvarsson on starttiviivalla, kun Seefeldin MM-hiihdot käynnistyvät vapaan sprinteillä torstaina. 


Lue myös:

    Uusimmat