Mainos

Menem kiistää pyytäneensä anteeksi Falklandin sotaa

Argentiinan presidentti Carlos Menem kiisti pyytäneensä anteeksi Britannian kanssa käytyä Falklandin sotaa vuonna 1982. Hän tähdensi kuitenkin katuvansa selkkauksen syntymistä. Menemin mukaan brittiläisen Sun-lehden otsikko "Argentiina on pahoillaan Falklandista" oli väärin tulkittu. Hän kertoi asiasta myöhään eilisiltana ryhmälle ulkomaankirjeenvaihtajia. -Pahoillaan oleminen on jotain aivan muuta kuin mitä minä sanoin, hän tähdensi.

Tulkintaerimielisyydet syntyivät artikkelista, jonka Menem kirjoitti pyynnöstä Sun-lehteen Britannian-vierailunsa alla. Tiistaina Britannian-vierailunsa aloittava Menem kirjoittaa, että kyseessä oli "konflikti jonka ei olisi pitänyt koskaan puhjeta ja jota me kadumme syvästi".

Pääministeri Tony Blairin tiedottaja kertoi The Sunin pyytäneen Blairin lehdistösihteeriä ehdottamaan Menemille artikkelin kirjoittamista lehteen. Tiedottajan mukaan presidentti piti sitä hyvänä tapana rakentaa maiden välistä sovintoa. Aiemmin eilen Britannian hallitus teki selväksi, että Menemin vierailu merkitsee "paluuta normaaliin". Menem on ensimmäinen Britanniassa vieraileva Argentiinan presidentti Falklandin sodan jälkeen.

Menem on tuominnut Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin pidätyksen. Menemin mielestä diktatuurien aikaisia ihmisoikeuksien loukkauksia pitää käsitellä vain kotimaisissa tuomioistuimissa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.