Menehtyneen Love Island -juontaja Caroline Flackin syy itsemurhalle selvisi – pelkäsi julkista oikeudenkäyntiä

6:11
Itsetuhoiset ajatukset ovat yleistyneet jopa lapsilla – näin toimii kriisipuhelin, jonka tarve on kasvanut korona-aikana

Ison-Britannian Love Island -ohjelman juontaja löydettiin kuolleena helmikuussa. 

Love Island UK -ohjelman juontaja Caroline Flack teki tämän vuoden helmikuussa itsemurhan vain 40-vuotiaana. Nyt kuolinsyytutkija kertoi virallisessa oikeudenpäätöksessä, että Flack tappoi itsensä, koska tiesi, että häntä olisi syytetty poikaystävänsä Lewis Burtoninpahoinpitelystä. Flack pelkäsi sitä, minkälaista julkisuutta asian oikeudenkäynti toisi. 

– Vaikka Flackin epävakaa mielentila oli hänen kuolemansa taustalla, niin pidän silti kuolemaan johtaneeseen syynä sitä, kun häntä vastaan nostettiin syyte. Hän tiesi, että hän joutuu kohtaamaan tiedotusvälineet ja lehdistön - ja se kaikki lankeaisi hänen päällensä, kuolinsyytutkija Mary Hassell sanoi Sky Newsille kahden päivän oikeusistunnon päätteeksi. 

– Ainakin minä pidän tätä tärkeänä piirteenä, hän jatkoi. 

Flack sai syytteen poikaystävänsä pahoinpitelystä vuoden 2019 joulukuussa. Hän riisti henkensä asunnollaan Lontoossa, Stoke Newingtonissa 15. helmikuuta 2020. 

Hassell lisäsi, että Flackille oli erityisen vaikeaa myös se, kuinka hänen yksityiselämällään pelattiin kansainvälisessä lehdistössä. Flack joutui myös luopumaan pahoinpitelysyytteen seurauksena rakastamastaan työstään Love Islandin juontajana. 

– Vaikka hänen elämänsä saattoikin näyttää joidenkin mielestä lumotulta, niin totuus on se, että mitä enemmän hän sai julkisuutta, sitä enemmän vaikeudet lisääntyivät.  Media käsitteli häntä tavalla, johon moni muu ei joudu, Hassell totesi. 

Menehtyneen juontajan äiti Chris Flack seurasi oikeudenkäyntiä kotoaan Norfolkissa. Hän totesi olevansa täysin samaa mieltä Hassellin kanssa tyttärensä itsemurhaan johtaneista syistä.  Äiti uskoo, että viranomaiset hylkäsivät hänen tytärtään, eivätkä ottaneet häntä vakavasti. 

– Uskon, että tämä oli oikeudenkäyntishow. Koen, että syyttäjä oli julma Carolinelle ja perheellemme. Se, että olet tunnettu, ei oikeuta erityiskohtelua, mutta se ei saisi myöskään tehdä ihmisestä esimerkkiä, Chris totesi.

Tiistaina tuomioistuimessa kuultiin, että Flackin ruumiin vieressä oli ollut lappu. Lapussa luki, että hän haluaa löytää rauhan puolisonsa Burtonin kanssa. 

– Caroline näytti erittäin surulliselta päivää ennen kuolemaansa. Näytti siltä, että hän on hävinnyt taistelunsa, Burton oli kertonut oikeusasiakirjoissa. 

LÄHDE: People

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja