Meneekö kauneus terveyden edelle? Floridassa jonotetaan botox-autokaistalle – näin pistoksia annetaan: "Juuri niihin osiin kasvoista, joita maski ei peitä"

Toimittaja testasi Botoxin 6:25
Toimittaja testasi Botoxin! Miten pistoshoito todellisuudessa vaikutti?

Yhdysvalloissa Floridassa ihmiset saavat ottaa botox-pistoksia autokaistalla, mutta eivät tatuointeja studioilla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Huoli iän tuomista ulkonäkömuutoksista ei katoa pandemiankaan aikana. Pahimmillaanhan jatkuva huolestunut ilme kasvoilla syventää ryppyjä. Yhdysvaltalainen plastiikkakirurgi on keksinyt tavan silottaa asiakkaidensa juonteita terveyskriisistä huolimatta. Michael Salzhauer tarjoaa Miamin yläluokkaisessa naapurustossa sijaitsevan kotinsa autotallissa botox-pistoksia. 

Katso videolta, miten botoxin ottaminen onnistuu drive-in-meiningillä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa videon täältä.

Idea ”autokaista-botoxiin” syntyi, kun Salzhauer istui autossaan odottaen pääsevänsä koronaviruksen vasta-ainetestiin. 

– Ruiskutamme botoxia kasvojen yläosaan, juuri niihin osiin kasvoista, joita maski ei peitä, joten se on varsin ihanteellista, Salzhauer sanoo.

Toimenpiteen aikana plastiikkakirurgi suojelee asiakkaitaan pukemalla päälleen kasvomaskin, suojavisiirin sekä kirurgin asun. Turvallisuussyistä botoxia ei pistetä asiakkaiden kasvojen alaosiin.

Tatuoijat pitävät tilannetta epäreiluna

Reutersin haastattelema 36-vuotias Arman Ohevshalom jonotti innokkaana omaa pistosvuoroaan. Hän pitää ideaa autokaistalla annettavasta botoxista luovana ja itse toimenpidettä yhtä mukavana kuin lääkärin vastaanotolla tehtynä.

Floridalaiset tatuoijat puolestaan eivät näe tilannetta tasa-arvoisena. Paikalliset tatuointistudiot ovat joutuneet pitämään ovensa kiinni maaliskuusta asti, vaikka toukokuun alussa rajoituksia höllennettiin ja esimerkiksi kosmetiikkapalveluita sai jälleen alkaa tarjota. Tatuoijat pitävät väriaineiden pistämistä ihoon samantyyppisenä toimenpiteenä kuin botoxin antamista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat