Mainos

Mellakoijat hakkasivat oppositiopoliitikkoja metalliputkilla Venezuelassa – satoja pidettiin panttivankeina parlamentissa

Venezuelan hallintoa kannattavat mellakoijat ovat hyökänneet oppositioon kuuluvien parlamentin jäsenten kimppuun maan parlamenttitalossa.

Ainakin seitsemän parlamentin jäsentä sai vammoja, kun metalliputkilla ja kepeillä aseistautuneet hyökkääjät tunkeutuivat parlamenttitaloon Venezuelan itsenäisyyspäivänä. Viisi edustajaa joutui sairaalaan vammojensa takia.

Hallinnon tukijat pitivät satoja parlamentin jäseniä ja muita rakennuksessa työskenteleviä panttivankeina jopa yhdeksän tuntia. Vasta sen jälkeen poliisi ja armeija puuttuivat asiaan ja auttoivat panttivangit pakoon.

Venezuela kärsii rajusta talouskriisistä, ja sen asukkailla on pulaa perustarpeista kuten ruuasta, lääkkeistä ja saippuasta. Hallintoa vastustavien mielenosoittajien ja poliisin välisissä yhteenotoissa on kuollut kolmen viime kuukauden aikana yli 90 ihmistä.

Mielenosoittajat syyttävät kriisistä presidentti Nicolas Maduroa, joka on hallinnut Venezuelaa presidentti Hugo Chavezin kuolemasta eli vuodesta 2013 lähtien.

Maduron vastustajat ovat raivoissaan presidentin suunnitelmista uudistaa perustuslakia, sillä he epäilevät tämän pyrkivän heikentämään demokratiaa ja vaikeuttamaan vallan vaihtamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.