Meksikosta löydettiin salakuljettajien hylkäämä rekka, sisällä 178 ihmistä

Meksikossa 178 ihmistä on pelastettu hylätystä rekasta, kertovat Meksikon viranomaiset. Viranomaisten mukaan ihmisiä oli yritetty salakuljettaa Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin. Hylätty rekka löydettiin Meksikosta Tantiman kaupungista.

Viranomaisten mukaan ihmiset pelastuivat täpärästi. Ihmiset huomasivat, että ihmissalakuljettajat olivat hylänneet heidät, minkä jälkeen muutama onnistui pääsemään ulos autosta ja hakemaan paikallisilta apua.

Rekasta löytyneet ihmiset saivat lääkärinhoitoa ennen kuin viranomaiset alkoivat järjestellä heidän palauttamistaan Keski-Amerikkaan. Meksikolainen sotilaslähde kertoo AFP:lle, että suurin osa ihmisistä on aikuisia.

Viime viikolla kymmenen kuoli hylättyyn rekkaan

Vain noin viikko sitten Texasista löytyi hylätty puoliperävaunullinen rekka, jonka epäillään kuuluvan ihmissalakuljettajille. Täyteen ahdetussa rekassa oli jumissa ainakin 34 ihmistä, joista kymmenen kuoli. Viranomaisten mukaan rekassa saattoi olla jopa 200 ihmistä, joista osa onnistui pääsemään ulos.

Siirtolaisten reitti Keski-Amerikasta ja Meksikosta on vaarallinen, sillä he ovat vaarassa joutua varkaiden, rikollisjengien sekä häikäilemättömien ihmissalakuljettajien uhreiksi. Ihmissalakuljettajat ovat hylänneet ihmisiä kummallekin puolelle Yhdysvaltain rajaa ja vieneet heidän rahansa.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan aiempaa vähemmän ihmisiä on viime kuukausina pyrkinyt maanteitse Keski-Amerikasta ja Meksikosta Yhdysvaltoihin. Yhdeksi syyksi uskotaan presidentti Donald Trumpin karkeat maahanmuuttovastaiset puheet. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja