Meksikossa taistellaan liikenteen saasteita vastaan vihrein keinoin – samalla kaupunki muuttuu viihtyisämmäksi

0:45

Liikenteen päästöjä pyritään torjumaan Meksikon pääkaupungissa Méxicossa siltojen pylväisiin asennettavilla viherseinillä.

Pääkuvan video

Norjassa otettiin käyttöön ympäristöystävälliset, automaattisesti syttyvät katuvalot

Meksikon pääkaupungissa, Méxicossa on istutettu viherseiniä moottoriteiden varressa nousevien betonipylväiden pinnoille. Pääkaupungin kehätien varrella on jo yli 1000 pylvästä, joissa kasvaa kasvillisuutta.

Istutuksista vastaa Via Verde -niminen projekti, jota rahoittaa lukuisat yksityisen sektorin sijoittajat. Omien sanojensa mukaan Via Verde on ryhmä meksikolaisia nuoria, jotka yrittävät pelastaa Meksikon pääkaupungin luovuuden, innovaation ja ympäristötietoisuuden herättämisen avulla.

Via Verden -viherseinät imevät liikenteestä syntyviä hiilidioksidipäästöjä ja näin parantavat kaupungin ilmanlaatua. Samalla kasvillisuus vaimentaa melusaastetta ja maisemoi kaupunkia vehreämmäksi, mikä vähentää kaupunkilaisten stressiä.

Viherseinien kasvit saavat vetensä sateesta ja niiden kasvualustana toimii mullan sijasta sataprosenttisesti kierrätetty tekstiili.

Méxicon väkiluku on noin 22 miljoona asukasta ja sen ilmanlaatu on yksi latinalaisen Amerikan huonoimmista. Maailmanlaajuisesti México kuuluu viidentoista saasteisimman kaupungin joukkoon, joten Via Verde on tervetullut ponnistus ilmansaasteiden torjunnassa.


Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja