Meksikon läpi Yhdysvaltoihin väkeä tänä vuonna 177 maasta

Valtaosa Meksikon läpi tammi-toukokuussa matkanneista on ollut yksin kulkeneita miehiä tai naisia. Ilman saattajaa liikkuneita alaikäisiä oli lähes 3 000.

Meksikon läpi on matkannut tänä vuonna jo noin 1,39 miljoonaa ilman vaadittavia asiakirjoja Yhdysvaltoihin pyrkivää ihmistä, kertovat meksikolaisviranomaiset.

Meksikon kansallisen siirtolaisinstituutin mukaan matkaajia on ollut kaikkiaan 177 maasta. Lähes koko maailma on ollut edustettuna, sillä esimerkiksi YK:ssa on 193 jäsenmaata.

Yksittäisten maiden osalta eniten Meksikon kautta Yhdysvaltoihin on pyritty Venezuelasta, joka on kärsinyt vakavista taloudellisista vaikeuksista. Lähes 380 000 venezuelalaista matkasi Meksikon läpi tammi-toukokuussa.

Seuraavaksi eniten Yhdysvaltoihin pyrki ihmisiä Guatemalasta, Hondurasista, Ecuadorista ja Haitista, joista kukin on kärsinyt jengeihin ja huumekauppaan liittyvästä väkivallasta.

Toisaalta Meksikon kautta Yhdysvaltoja kohti on matkannut instituutin mukaan ihmisiä myös muun muassa Kiinasta, Intiasta, Mauritaniasta ja Angolasta.

Valtaosa Meksikon läpi tammi-toukokuussa matkanneista on ollut yksin kulkeneita miehiä tai naisia. Ilman saattajaa liikkuneita alaikäisiä oli lähes 3 000.

Joulukuussa ennätysmäärä rajanylityksiä

Yhdysvaltain ja Meksikon välisen rajan oli pelkästään vuonna 2023 ylittänyt ilman vaadittavia asiakirjoja yli 2,4 miljoonaa ihmistä, selviää yhdysvaltalaistilastoista.

Viime joulukuussa nähtiin ennätysmäärä päivittäisiä rajanylittäjiä. Uutiskanava CBS Newsin mukaan yhdysvaltalaiset rajavartioviranomaiset olivat tuolloin kohdanneet useana päivänä yli 10  000 Yhdysvaltoihin ilman papereita pyrkinyttä siirtolaista.

Rajanylitykset ovat sittemmin vähentyneet, kun sekä Yhdysvallat että Meksiko on kiristänyt otettaan maiden välisellä rajalla.

Lue myös:

    Uusimmat