Surrealistinen näky tallentui videolle: Valtava ihmismassa pyrkii Yhdysvaltoihin Meksikon kautta

Surrealistinen näky tallentui videolle: Valtava ihmismassa pyrkii Yhdysvaltoihin Meksikon kautta 1:00
Katso videolta: Tämä ihmismassa lähti liikkeelle joulupäivänä kohti pohjoista.

Valtava siirtolaiskaravaani lähti liikkeelle joulupäivänä Etelä- ja Keski-Amerikasta kohti pohjoista.

Videolla esiintyvät ihmiset kertovat kävelleensä yli 30 kilometriä päivässä. Monet heistä kertovat olevansa väsyneitä ja nälkäisiä. Mukana on valtava määrä myös lapsia.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, minkälainen ihmismassa suuntaa tällä hetkellä kohti Yhdysvaltoja.

Siirtolaisia saapuu kohti Pohjois-Amerikkaa monista eri maista. Suuri osa siirtolaisista on peräisin kuitenkin esimerkiksi Kuubasta, Haitista sekä Hondurasista. Osan kerrotaan saapuneen paikalle jopa eri mantereelta.

Moni toivoo pääsevänsä Yhdysvaltoihin Meksikon kautta. Ihmiset pyrkivät maahan paremman elämän toivossa. Taustalla voi olla pelkoa kotimaan surkeasta ihmisoikeustilanteesta, köyhyydestä ja väkivallasta.

Pääseminen maahan on kuitenkin vaikeaa, ja monet yrittävätkin päästä rajojen sisälle laittomia väyliä pitkin.

Siirtolaistilanne puhuttaa Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen presidentti Joe Bideniin on kohdistunut viime aikoina kovaa painetta maahanmuutto- ja siirtolaisongelman kitkemiseksi. Arviolta jopa 10 000 ihmisen on kerrottu pyrkineen päivittäin Yhdysvaltojen etelärajalta maahan.

Siirtolaisongelma muuttui viime keväänä, kun Donald Trumpin asettamat maahantulorajoitukset päättyivät. Biden on pyrkinyt kitkemään ongelmaa uusilla käsittelymenetelmiä, mutta nämä eivät ole saaneet toistaiseksi aikaan tuloksia.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin on määrä tavata Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat