Meksikolaiset sinkkunaiset menivät naimisiin puiden kanssa – taustalla hyvä syy

Sinkkunaiset ovat menneet naimisiin puiden kanssa tuodakseen Meksikossa tapahtuvat laittomat puunhakkuut yleisön tietoisuuteen.

Meksikossa asuvat naiset jättivät miehet taakseen ja menivät naimisiin puiden kanssa! Uudet sulhaset eivät ole kovin puheliaita, mutta ne tunnetaan erityisisesti niistä hyvistä asioista, joita ne tekevät maapallolle.

Vaikka puiden ja ihmisten välinen liitto ei ole laillisesti sitova, järjestettiin häät perinteisin menoin. Massahäissä nähtiin pääasiassa valkoisiin hääpukuihin pukeutuneita morsiamia, mutta oli mukana myös yksi sulhanen, joka vihittiin yhteen puun kanssa.

Häiden ohjelmaan kuului totta kai perinteisin menoin muun muassa hääparin suudelma sekä morsiuskimpun heitto. Brittimedia Metron julkaisemissa kuvissa näkyy puita halailevia onnellisia naisia – jotkut ovat jopa jakaneet tuoreen sulhasensa muiden morsianten kanssa.

Puiden naiminen ei kuitenkaan ollut naisten ensimmäinen tarkoitus, vaan niiden suojeleminen.

Laittomille puunhakkuille päätös

Häiden tarkoituksena on tuoda huomiota laittomille puunhakkuille, joita suoritetaan Lounais-Meksikossa sijaitsevassa San Jacinto Amilpas -nimisessä kaupungissa. Noin kolmannes Meksikon pinta-alasta on metsää, ja sitä uhkaavat nyt laajat laittomat hakkuut, joita suorittavat pääasiassa rikollisjengit.

Oaxacan kunta, jossa kaupunki sijaitsee, on yksi viidestä pahiten metsän hävittämisestä kärsineestä alueesta. Vastikään järjestetyt massahäät olivatkin tapa, jolla asiaa haluttiin tuoda esille ja jonka toivotaan auttavan metsien suojelun parantamisessa.

Lähde: Metro

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja