Afrikkalainen kaupunki ratkoo pettämisongelmaa erikoisella tavalla – kaikkien avioituneiden miesten nimet ja kasvokuvat kootaan rekisteriin: "Olen saanut valituksia naisilta, joita on petetty"

Tansanialaiskaupunki Dar es Salaamin viranomaiset ovat lähestyneet parisuhteessa tapahtuvaa pettämisongelmaa melko erikoisella ratkaisulla. Kaupunki suunnittelee laittavansa kaikkien alueen avioituneiden miesten nimet ja kasvokuvat verkkokäyttöiseen rekisteriin, josta mahdollisen tapailukumppanin avioliittostatus on helppo käydä tarkistamassa.

Paikallisen viranomaisen mukaan rekisteri suojelee Dar es Salaamin naisia epäluotettavilta miehiltä. 

– Olen saanut lukuisia valituksia nuorilta naisilta, joita on petetty useita kertoja. He ovat saaneet tarpeekseen, toteaa Dar es Salaamin kuvernööri Paul MakondaThe Citizenille

– Nämä hurmaavat miehet ovat luvanneet avioitua naisten kanssa, mutta sitten hylkäävätkin heidät saatuaan heistä tarpeekseen. Se on nöyryyttävää, Makonda jatkaa. 

Rekisteriin ei oteta naisia

Tansanialaisviranomaisten suunnitteilla onkin verkkokäyttöinen rekisteri, josta tapailukumppanin mahdolliset aviopuolisot saisi helposti selville. 

Makondan mukaan rekisteriin laitettaisiin kaikkien virallisesti avioituneiden miesten tiedot kasvokuvien kera. 

– Tansanian lakipykälissä on kohta, jonka avulla voimme suojella naisia, joille on luvattu avioliitto. Haluamme käyttää tätä lakipykälää tuodaksemme järkeä kaupungin parisuhteisiin, Makonda selventää lehdelle. 

Ajatus avioliittorekisteristä on tyrmistyttänyt kansalaisia, sillä näillä näkymin palvelu tullaan suuntaamaan ainoastaan tansanialaismiesten parisuhdestatuksen selvittämiseen. Sen sijaan avioliitossa olevia naisia ei listata mukaan verkkosivuille. 

Dar es Salaamissa elää noin 4,4 miljoonaa ihmistä ja se on Tansanian suurin kaupunki. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja