Mainos

Meksikoa uhkaava hurrikaani Patricia voimistui hirmulukemiin – verrataan jo Haiyaniin

Meksikoa uhkaava hurrikaani Patricia on voimistunut erittäin vaaralliseksi hurrikaaniksi.

Patricia kulkee Tyynellämerellä kohti Meksikon länsirannikkoa. Voimakkuudeltaan se on luokiteltu korkeimman eli viitosluokan hurrikaaniksi ja sen keskituulet ovat puhaltaneet jopa 80-90 m/s, puuskissa tuulta on ollut jopa 110 m/s.

Hurrikaani voimistui äkisti ja se on jo voimakkain koskaan itäisellä Tyynellämerellä riehunut hurrikaani.

– Tämä on erittäin, erittäin, erittäin voimakas. Se on verrattavissa taifuuni Haiyaniin, joka iski Filippiineille tuhoisin seurauksin pari vuotta sitten, totesi Clare Nullis Maailman ilmatieteen järjestöstä WMO:sta.

Taifuuni Haiyan surmasi Filippiineillä ainakin 6300 ihmistä marraskuussa 2013.

Patrician ennustetaan iskevän Meksikon länsirannikolle Coliman, Jaliscon ja Michoacanin alueille Suomen aikaa tänä iltana ja ensi yönä. Odotettavissa on myrskytuulten lisäksi valtavia aaltoja ja runsaita sademääriä.

El Niño -ilmiö meneillään

Tulevan talven on ennakoitu olevan voimakkaan El Niño -ilmiön aikaa. El Niño on muutamien vuosien välein toistuva ilmiö, jonka aikana Tyynenmeren veden lämpötilat kohoavat sen itäosassa eli Amerikan puoleisella laidalla.

– El Niñolla voi hyvinkin olla osuutensa Patriciassa. Merivesi on selvästi tavanomaista lämpimämpää ja tuulet otollisia voimakkaille myrskyille, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.