Hurrikaani Pamela iskemässä Meksikon länsirannikolle

Näin hurrikaani Pamela on iskemässä Meksikon rannikolle 0:56
Näin hurrikaani Pamela on iskemässä Meksikon rannikolle

Myrsky voi aiheuttaa hengenvaarallisia tuulia, aaltoja ja tulvia.

Trooppinen myrsky Pamela on iskemässä Meksikon länsirannikolle keskiviikkona, ja Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen (NHC) mukaan se on voimistumassa hurrikaaniksi ennen rantautumistaan.

Pamela ohitti yön aikana Kalifornian niemimaan eteläkärjen ja kulkeutuu kohti Tyynenmeren rannalla sijaitsevaa Mazatlanin satamakaupunkia. Keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Suomen aikaa myrsky oli noin 130 kilometrin päässä Sinaloan osavaltiossa sijaitsevasta Mazatlanista, ja tuulen nopeus myrskyssä oli jopa yli 30 metriä sekunnissa.

NHC varoittaa, että Pamela voi tuoda rantautuessaan mukanaan hengenvaarallisen kovia tuulia sekä vaarallisia ja tuhoisia aaltoja. Rankkasateet voivat aiheuttaa myös merkittäviä tulvia ja mutavyöryjä. Myrskyn odotetaan iskevän pahimmin Sinaloan, Durangon ja Nayaritin osavaltioihin.

NHC kehotti alueen asukkaita seuraamaan tilannetta ja varautumaan toimimaan hurrikaanisuunnitelmansa mukaan.

Trooppiset myrskyt kurittavat Meksikoa usein sekä sen Tyynenmeren että Atlantin puoleisilla rannikoilla. Elokuussa hurrikaani Grace surmasi ainakin 11 ihmistä Meksikon itärannikolla, ja myöhemmin samassa kuussa hurrikaani Nora surmasi ainakin yhden ihmisen Tyynenmeren rannalla Jaliscon osavaltiossa.

Lue myös:

    Uusimmat