Mainos

Meksiko tyynnyttelee epidemiakohua

Meksiko pyrkii laannuttamaan maailman epidemiapelkoa.

Maan hallitus kertoo, että sikainfluenssavirus ei ole niin aggressiivinen kuin aluksi arveltiin. Samalla hallitus julkaisi uusimmat tiedot, joiden mukaan 16 ihmisen on vahvistettu kuolleen viruksen aiheuttamaan influenssaan ja sairastuneita on todettu olevan 381.

- Onneksi virus ei ole erityisen aggressiivinen. Se ei ole lintuinfluenssan tapainen, tappava virus, sanoo maan terveysministeri Jose Angel Cordova.

- Tämä tauti on helppo hoitaa anti-viraalisilla lääkkeillä, jos hoito päästään aloittamaan välittömästi. Tauti ei ole läheskään yhtä vaarallinen kuin esimerkiksi SARS.

SARS levisi Kiinasta 30 maahan vuonna 2003 ja vei yli 800 ihmisen hengen.

Meksikon uudet arviot tartunnan saaneista ja kuolleista poikkeavat selvästi aiemmista. Muutama päivä sitten terveysministeri Cordova puhui vielä jopa 159 mahdollisesta kuolleesta.

Viikonloppu näyttää taudin suunnan

Cordovan mukaan toivoa sikainfluenssan suhteen herättää myös se, että kuolleiden määrä ei ole noussut eikä uusia vakavia tautitapauksia ole löytynyt. Ministerin mukaan sairastuneet ovat paranemassa nopean lääkityksen takia.

Ministerin mukaan vapun tuoma pitkä viikonloppu on merkittävä epidemian kehityksen kannalta. Meksikon presidentti Felipe Calderon on kehottanut kansalaisia pysymään kotona viikonlopun ajan, jotta virus ei leviäisi. Myös perinteiset vappumarssit on peruttu.

Pääkaupunki Mexico Cityssä kaupat, ravintolat, elokuvateatterit ja muut julkiset paikat ovat edelleen suljettuina. Ne valtion työntekijät, joiden läsnäolo ei ole välttämätön työpaikoilla, on määrätty pysymään poissa töistä tiistaihin asti. Myös koulut ovat suljettuina.

Sikainfluenssan uhriluvut yhä epäselviä

Maailman terveysjärjestö WHO on vahvistanut yli 330 sikainfluenssatapausta maailmanlaajuisesti. Tautia on tavattu neljässätoista maassa. Tautiin on järjestön menehtynyt todistettavasti kymmenen ihmistä.

WHO ilmoitti myös, että uusia kriisikokouksia ei toistaiseksi ole suunnitteilla.

Eniten sairaustapauksia on Meksikossa. Yhdysvalloissa sairaustapauksia on 141 ja yksi kuolemantapaus.

Vahvistettuja tartuntoja on myös Itävallassa, Kanadassa, Saksassa, Israelissa, Hollannissa, Uudessa-Seelannissa, Espanjassa, Sveitsissä, Hong Kongissa, Tanskassa, Ranskassa ja Britanniassa.

Eri maiden tekemät omat tilastot poikkeavat kuitenkin jatkuvasti WHO:n luvuista. Yhtenäisiä tilastotietoja ei ole saatavilla vieläkään.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.