Meikkivinkit punoittavalle iholle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten punoittava iho meikataan, kuinka hoidetaan couperosa-ihoa ja kuinka pienet silmät meikataan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Punoittavat posket piiloon

Haluaisin tietää kuinka pystyn meikillä häivyttämään kasvojen punaisuutta. Minulla on tulossa Vanhojen tanssit lukiossa ja liikkuessa poskeni alkavat helottaa todella paljon. Toivottavasti Sinulla olisi jokin hyvä vinkki tähän ongelmaan.

Meikkitaiteilija vastaa:

Huolellisesti tehty meikkipohja pitää iho punoituksen kurissa.

Testaa Nivean Extreme Resist 24h -meikkivoidetta. Tämä meikkivoide pysyy tanssit, jumpat ja pitkät työ- tai koulupäivät! Lopputulos on kaunis ja iho tasoittuu, iho näyttää mattapintaiselta ja puna poskilla jää meikin alle. Puuteroi meikkipohja vielä kevyesti Ideal Finish kivipuuterilla.

Meikkivoide punoittavalle iholle

Hei ! Olen 14-vuotias ja ongelmani on rasvainen ja epätasainen iho. Tarvitsen meikkivoiteen, joka peittää tarpeeksi ja jossa ei ole punaisen sävyä, sillä ihoni punoittaa helposti. Mikä olisi paras vaihtoehto?

Meikkitaiteilija vastaa:

Heippa! Kokeile Ideal Finish -meikkivoidetta. Tuote peittää erinomaisesti ihon epätasaisuudet ja säilyttää ihon kosteustasapainon. Valitse sävy joka vastaa ihosi omaa väriä mahdollisimman hyvin.

Tärkeää on käyttää meikin alla myös ihotyypillesi sopivaa kosteusvoidetta.Young sarjan Control Shine! Gel-Cream sopii hyvin nuorelle iholle aamuin illoin käytettäväksi ja toimii hyvin meikinalusvoiteena.

Couperosa-ihon hoito

Minulle on lyhyessä ajassa ilmaantunut merkkejä alkavasta couperosasta. Kuinka voin ennaltaehkäistä pintaverisuonten esilletuloa ja punoitusta? Minulla on nenänpielissä, leuassa ja silmien alla muutama "katkennut" verisuoni ja ne tuntuvat lisääntyvän vauhdikkaasti. En mielelläni ostaisi niitä kalleimpia tuotteita, jos vain suinkin muutamalla kympillä saisi hyvät hoitoaineet?

Riian vastaus:

Couperosa on usein herkän ja ohuen ihon vitsaus. Suojaa ihoasi hyvin päivittäin, erityisesti kun ulkoilet: kun sää on viimainen, tuulinen tai pakastaa. Saunaan iho on myös hyvä suojata, vaikka kosteuttavalla kasvonaamiolla.

Meikkivoide suojaa ihoa hyvin. Se saa ihon näyttämään tasaiselta ja kauniilta, mutta antaa plussana iholle hyvän suojan ulkoisia ärsykkeitä vastaan.

Ihonhoitoon suosittelen sinulle herkän ihon tuotteita. Nivean Sensitive -linjasta löydät voiteet ja puhdistustuotteet. Ne tasoittavat ihon punoitusta, rauhoittavat ja vahvistavat herkkää ihoa.

Pienien silmien meikkaaminen

Minulla on hyvin pienet hailakanvihreät silmät ja lisäksi tarvitsen erittäin voimakkaat miinus-lasit, joten silmät ovat todella pikkuiset. Mitä voisin tehdä? Ja miten otsan kiiltoa voi ehkäistä? Teenpä mitä tahansa, se on viimeistään neljän aikaan kiiltävä.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Young-sarjasta löytyvä Control Shine! Gel-Cream -voide pitää ihon mattapintaisena pitkään. Testaa! Myös kevyt painaminen puuterivipalla tai puuteripapereilla tasoittaa otsan ihon kiiltoa.

Pienet silmäsi kannattaa meikata hyvin vaaleiksi ja panostaa rajaukseen ja siistiin maskaraan. Tumma pienentää, vaalea suurentaa.Testaa luomiväriksi vaikka vaaleaa roosaa tai kermanvaaleaa sävyä. Levitä luomiväri koko liikkuvalle luomelle ja häivytä kohti kulmakarvaa pehmeäksi.

Rajaa silmät aivan ripset tyvestä ohuesti Expert Eyeliner -rajausvärillä. Pidennä hieman silmän linjaa ulkonurkasta. Näin silmäsi näyttävät suuremmilta. Levitä maskara vain yläripsiin. Valitse tuote joka erottelee ripset hyvin ja antaa niille pituutta ja kaarevuutta. Extension Nanodefinition ripsiväri saa ripset näyttämään mahtavan pitkiltä.

Apua karheille hiuksille

Hei! Minulla on lyhyeksi leikatut tummiksi värjätyt hiukset. Hiuslaatuni on hiukan erilainen kuin pohjoismaalainen hius. Kun hiukseni olivat pidemmät ne menivät hiukan kiharaan ja takkuuntuivat helposti. Nyt lyhyinä niitä on helpompi hoitaa ja käsitellä, mutta hiuslaatu on yhä karhea ja ehkä hiukan kuiva. Kuivaan hiukseni föönillä joka aamu suihkun jälkeen. Miten saisin hiuksistani hiukan pehmeämmät ja kosteuden säilymään niissä?

Meikkitaiteilijan vastaus:

Heippa! Testaa Nivean Intense Repair -sarjan tuotteita. Käytä normaalisti pesuun sarjan shampoota ja hoitoainetta. Levitä kuiviin tai märkiin hiuksiin Intense Repair Comb-In Cream hoitovoidetta pieni määrä, noin 1-3 pähkinän kokoinen määrä. Hoitovoide antaa kutreille kosteutta, helpottaa hiusten kampaamista ja tekee tukasta kiiltävän ja pehmeän tuntuisen.

Suurentuneiden ihohuokosten meikkaaminen

Mikä olisi sopiva meikkivoide tasoittamaan nenän suurentuneiden huokosten ihoa? Haluaisin meikkivoiteen, joka ei kasautuisi pelkästään huokosiin. Myös punaisuus pitäisi saada peittoon. Meikin pitäisi kestää koko päivän.

Meikkitaiteilija vastaa:

Moi! Stay Real -meikkivoide on kuin toinen iho. Se tasoittaa ihon sävyä luonnollisesti ja sulautuu iholle tasaisesti. Tuote on pitkäkestoinen eikä se kasaudu iholle päivän mittaan. Kokeile!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Lue myös:

    Uusimmat