Sairaalakierteessä olevan lähes satavuotiaan prinssi Philipin tilanne synkkenee – siirrettiin jälleen ambulanssilla toiseen sairaalaan

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen kesällä 2020.

Prinssi Philip on jälleen joutunut vaihtamaan sairaalaa.

Helmikuun puolivälistä lähtien sairastellut kuningatar Elisabetin 99-vuotias puoliso prinssi Philip on siirretty St. Bartsin sairaalasta Lontoossa takaisin yksityisosastolle King Edward VII -sairaalaan, kertoo Daily Mail. Tietojen mukaan Philip tulee viettämään tulevan viikonlopun sairaalassa leväten ja toipuen sydänoperaatiosta, joka kuninkaalliselle suoritettiin aiemmin kuluvalla viikolla.

Philip on ollut sairaalassa jo vajaan kolmen viikon ajan. Prinssi joutui sairaalaan 16. helmikuuta huonovointisuuden takia ja myöhemmin hovista tiedotettiin Philipin kärsivän infektiosta. Hovi ei ole tarkemmin avannut sitä, millainen sydänoperaatio Philipille suoritettiin St. Bartsin sairaalassa aiemmin kuluvalla viikolla. Hovin antamien tietojen mukaan operaatio oli onnistunut. 

Philipin tämänhetkisestä tilasta ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa, mutta prinssin korkea ikä, menneisyys sydänongelmien suhteen sekä pitkä sairaalakierre ovat aiheuttaneet yleistä huolta kuninkaallisesta. Hovin tiedottajien mukaan Philip ei ole kotiutumassa sairaalasta päiviin. Yleisesti on arvioitu, ettei Philipin pitkittynyttä sairaalakierrettä voida pitää kovinkaan lupaavana merkkinä siitä, että prinssin tila olisi kohenemaan päin. Toisaalta joidenkin arvioiden mukaan olisi mahdollista, että prinssin toipumiselle annettaisiin vain runsaasti aikaa.

Brittihovissa eletään monella tapaa hektistä viikkoa, sillä Philipin terveydentilasta huolehtimisen lisäksi hovissa odotetaan kauhunsekaisin tuntein Philipin kuninkaallisesta elämästä vetäytyneen pojanpojan prinssi Harryn ja tämän vaimon herttuatar Meghanin tulevaa kohuhaastattelua yhdysvaltalaisjuontaja Oprah Winfreyn kanssa. Haastattelussa pariskunnan on määrä paljastaa syynsä, jotka johtivat siihen, että he vetäytyivät kuninkaallisesta elämästä kevättalvella 2020 ja muuttivat esikoisensa Archien kanssa Yhdysvaltoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja