Meeri Koutaniemi kertoo kuumottavasta tapauksesta uraltaan – piiloutui päivien ajaksi vanhaan kultakaivokseen

Meeri Koutaniemi kertoo hurjasta kokemuksestaan – piiloutui brasilialaiseen kultakaivokseen, koska häntä luultiin vakoojaksi 2:41
Meeri Koutaniemi kertoo hurjasta kokemuksestaan – piiloutui brasilialaiseen kultakaivokseen, koska häntä luultiin vakoojaksi

Meeri Koutaniemi muistelee Kuutamolla-ohjelmassa urallaan kohtaamaansa kuumottavaa tilannetta. 

Kuutamolla-ohjelmassa vieraillut valokuvaaja-toimittaja Meeri Koutaniemi kertoo jännittävästä tilanteesta, johon joutui aikoinaan työskennellessään Brasiliassa. Koutaniemi oli tuolloin muutaman kollegansa kanssa tekemässä elokuvaa kultakaivostyöläisten elämästä, mutta hänen luultiin olevan paikalla muissa asioissa.

Samalla alueella kultakaivosten kanssa oli metsähakkuita, jossa pelättiin erityisesti Greenpeacen aktivistivakoojia. Koutaniemi ja hänen kollegansa päätyivät tilanteeseen, jossa heitä luultiin myös vakoojiksi. 

– Siellä oli hyvin aggressiivinen tunnelma, että kaikki, joiden ei kuulunut olla niissä paikoissa, missä ihmisiä oli, niin kyseenalaistettiin heti. Ja meitä oli me kolme sekä tämä entinen kullankaivaja kyydissä autossa, eli 3 miestä ja minä. Meillä kaikilla oli kamerat ja meistä ajateltiin automaattisesti, että ollaan vakoojia. 

Lähdettyään pois alueelta Koutaniemi seurueineen sai kuulla, ettei heidän kannattaisi olla kultakaivosten ja metsähakkuiden lomassa kulkevalla tiellä hetkeen, sillä heitä etsittiin. 

– Niinpä me jäätiin sitten sinne kultakaivokseen hetkeksi. 

Yllä olevalla videolla Meeri Koutaniemi kertoo kuumottavasta tapauksesta.

Kuutamolla mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat