Mainos

Mediat: USA:n republikaanit luopuvat terveydenhuoltouudistuksesta toistaiseksi

Yhdysvaltojen republikaanipuolue on päättänyt, ettei se järjestä tällä viikolla äänestystä puolueen uusimmasta lakiesityksestä terveydenhuollon uudistamiseksi. 

Lakiesityksellä ei ollut mahdollisuutta mennä läpi, sillä liian monta senaattoria oli jo ilmoittanut julkisesti aikovansa äänestää sitä vastaan. Asiasta kertovat muun muassa  CNN ja NBC

Päätös tarkoittaa, että republikaanit eivät onnistuneet viemään terveydenhuoltouudistusta läpi tämän vuoden budjettineuvottelujen yhteydessä kuten olivat toivoneet. Se vaikeuttaa merkittävästi heidän yrityksiään uudistaa terveydenhuolto tulevaisuudessa, mutta on silti mahdollista, että he yrittävät myöhemmin syksyllä uudelleen.

Republikaanien ainoa realistinen mahdollisuus kumota presidentti Barack Obaman Obamacareksi kutsuttu terveydenhuoltojärjestelmä on sitoa äänestys budjettineuvotteluihin. Budjettiin sidottuna lakiesitys voidaan hyväksyä tavallista pienemmällä äänienemmistöllä. Mikäli laista äänestettäisiin budjetista irrallaan, sen läpiviemiseen tarvittaisiin ääniä myös demokraateilta, jotka seisovat yhtenä rintamana Obamacaren takana.

Tämän vuoden budjetin osalta hanke epäonnistui, mutta republikaaneilla on vielä mahdollisuus yrittää uudelleen ensi tai seuraavan vuoden budjettineuvotteluiden yhteydessä. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuitenkaan ole puolueen kannalta erityisen hyvä, sillä vaarana on, että terveydenhuoltoon takertuminen vaikeuttaisi muiden puolueelle tärkeiden asioiden eteenpäin viemistä. 

26.9.2017 klo 21.44 Juttua täydennetty tuoreilla tiedoilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.